USKOK upao u zgradu HAC-a, pregledavaju se ugovori iz 2007. 2008.; Mijat Stanić: Nadam se da ovaj put ruka pravde neće zaobići Kalmetu i Livakovića

Zdravko Livaković i Božidar Kalmeta (Foto: Globus)

U petak kasno poslijepodne u prostorije Hrvatskih autocesta ušao je USKOK. Pripadnici Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta pregledavaju dokumente i knjige u zgradi Uprave HAC-a koja se nalazi u Širolinoj ulici u Zagrebu.

Kako Večernji list saznaje USKOK pregledavaju se ugovori HAC-a iz 2007. i 2008. godine za gradnju autocesta, a na meti su vjerojatno i ugovori s Osijek Koteksom.

Mijat Stanić

Stanić: Nadam se da Kalmetu i Livakovića ovaj put neće zaobići ruka pravde

Čuo sam da se nalaze u zgradi i da su tamo već neko vrijeme te da se nalaze u pravnom i financijskom sektoru. Radujem se tome i iskreno se nadam da će pronaći one koje su nas pljačkali svih ovih godina”, kazao je za Index Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnih cestarskih sindikata.

U razgovoru za ZDNews.hr dodao je: “USKOK je davno izuzeo svu dokumentaciju iz HAC-a, a isražiteljica Selma Abadžić koju povezuju s aferom odavanja USKOK-ovih istraga Kalmeti završila je u Remetincu. Ne bi me začudilo ako da je dio dokumentacije koji se odnosi na Kalmetu uništen, jer po mojim informacijama kopira se dokumentacija tvrtki koje su radile na “Kalmetini”. Vjerujem da je došlo vrijeme polaganja računa za pljačku stoljeća, ali ovaj puta bez Kalmetinih insajdera iz USKOK-a. Nadam se da ovaj puta ruka pravde neće zaobići nalogodavca Božidara Kalmetu i njegovog operativca Zdravka Livakovića.”

Kao što je već poznato, predsjednik Nadzornog odbora HAC-a u inkriminirajuće vrijeme  bio je Zdravko Livaković, dok je Božidar Kalmeta bio ministar mora, turizma, prometa i razvitka.