IzdvojenoZadarZADAR Sport

VEĆINA U GRADSKOM VIJEĆU SUGLASNA: ‘KK Zadar neće dobiti novce za novu sezonu dok ne objave sve transakcije, pa i one iz mandata Borisa Skroće’

Dan nakon priopćenja koje je medijima poslao potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra i lider vlastite nezavisne liste, Enio Meštrović, a koje se odnosi na drsku i bezobraznu odbijenicu predsjednika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar Ivana Mijolovića da vijećnicima i javnost dozvoli uvid i klupske transakcije, bura oko kluba se, unatoč činjenici da je vikend – ne stišava.

Nakon Meštrovićevog apela, Mijolović je javno ponovio kako javnost neće dobiti na uvid troškove kluba i kako je to – to.

Međutim, ono što Mijolović očito zaboravlja je činjenica da se novci koji se dodjeljuju Košarkaškom klubu Zadar izglasavaju na Gradskom vijeću – istom onom vijeću u kojemu njegov HDZ nema većinu.

‘Klubu se neće odobriti novci dok se ne objave transakcije i za to je kriv isključivo HDZ’

Nakon Mijolovićevog ispada, redakciji portala ZADAR News potvrđeno je od više izvora koji upravljaju većinom u Gradskom vijeću kako se klubu neće odobriti novci za nadolazeću sezonu dok se javno ne objave sve transakcije za proteklu sezonu, ali i za četverogodišnji mandat u kojemu je direktor kluba bio Boris Skroće.

– Prvo će se objaviti transakcije za protekli mandat od četiri godine u kojemu je direktor bio Željko Žilavec, a potom i Boris Skroće od 2013. do 2017. godine s obzirom na to da postoji sumnja da je upravo Skroće sklapao sumnjive nagodbe i trošio klupski novac na vrlo, vrlo čudan način. Kad se sve to objavi, vidjet ćemo o čemu se zapravo radi i otkud klubu dug od 28 milijuna kuna. Tek kada sve navedeno bude objavljeno i javno dostupno, klub može od Gradskog vijeća tražiti novce, a dotad ne. I to nije neki naš hir, to je odluka većine u Gradskom vijeću. A i kad se to sve objavi, vidjet ćemo koliko će novaca klub dobiti ove godine. Zasigurno nećemo ‘šakom i kapom’ bacati novce za koje porezni obveznici i građani grada Zadra ne znaju gdje završavaju. Je li normalna izjava Ivana Mijolovića da građani i vijećnici neće dobiti na uvid transakcije kluba čiji je vlasnik Grad Zadar? Nije. I zbog toga Mijolović treba podnijeti ostavku i odj****i od kluba – kaže naš izvor koji direktno sa svojim vijećnicima odlučuje o tome hoće li klub za sljedeću sezonu dobiti i jednu kunu.

Sumnjive transakcije Borisa Skroće u periodu od 2013. do 2017. godine

Podsjetimo, Skroće je klub preuzeo 2013. godine kada je i započeo proces predstečajne nagodbe. On je klubom upravljao do 2017. godine kada je na kraju svog mandata, unatoč želji za novim četverogodišnjim mandatom izgubio podršku Božidara Kalmete. Nakon uhljebljivanja u Vodovod “pospremljen” je u Čistoću Zadar u kojoj sada radi na “općim poslovima”, štogod to značilo.

Za napomenuti je i podatak kako ZADAR News ima pravomoćno rješenje prema kojemu nam KK Zadar mora dostaviti sve transakcije koje su izvršene u mandatu Borisa Skroće, međutim, novi direktor Željko Žilavec se mjesecima na isto oglušuje.

– Njegova predstečajna nagodba i novci koji su iz kluba išli na raznorazne, pa i inozemne račune trebaju biti javno objavljeni. Tu se dosta toga izvlačilo i za HDZ i za ostale pojedince navezane na klupski proračun. Dok se sve to ne objavi, podršku naših vijećnika neće imati. Sve mora biti javno i transparentno – govori nam vijećnik i drugi izvor s kojim smo razgovarali na ovu temu.

‘KK Zadar kao zadarska FIMI Media – HDZ-ovci ne žele da vidite na što su trošili vaš novac’

I doista, situacija po HDZ i KK Zadar uistinu je nepovoljna, pa ovakav “maestralan” istup šefa NO KK Zadar Ivana Mijolovića zaista čudi s obzirom na to da će upravo on osobno biti odgovoran ako klub ne ispoštuje ono što većina u Gradskom vijeću od NO-a traži.

– Oni se boje da se ne vidi gdje je išao novac, kako su se plaćali HDZ-ovci derneci, ručkovi i večere u elitnim restoranima po Zadru i Zagrebu, kako se izvlačio novac po privatnim firmama za nepostojeće usluge i slično. Ovo vam je zadarska FIMI Media i HDZ će napraviti sve, pa i isprovocirati nove izbore samo da javnost, ali i istražna tijela u konačnici ne doznaju kako se prao klupski novac – za kraj će jedan od vijećnika u Gradskom vijeću koji također tvrdi kako klub zbog NO-a i Mijolovića neće dobiti novce od Grada Zadra dok se ne ispoštuju realni i zdravorazumski zahtjevi.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button