IzdvojenoZadar

VIDEO – 50 Bibinjaca tuži HDZ-ovca Ivana Šimunića zbog baznih stanica koje je postavio na krov kuće, njega baš briga za njihove probleme

SUTRA PROSVJED U 19 SATI

Mještanin Bibinja Karlo Vučković Sikirić uspio je oko sebe okupiti 50 ogorčenih Bibinjaca koji su podnijeli zajedničku tužbu protiv HDZ-ovog pročelnika za odgoj i školstvo Ivana Šimunića i A1 Telekoma, zbog, kako nam kažu, nelegalnog i štetnog postavljanja bazne stanice na krov Šimunićeve kuće.

HDZ-ovac i pročelnik za odgoj i školstvo u Zadarskoj županiji Ivan Šimunić prima preko tisuću eura mjesečno za dvije bazne stanice koje je postavio na krov svoje kuće

U međuvremenu je Šimunić na svoj krov postavio i baznu stanicu Hrvatskog telekoma pa i njima, kako nam kaže Vučković Sikirić – ide tužba.

Sve ovo je protuzakonito i nije normalno. Pokušali smo razgovarati s gospodinom Šimunićem, ali ti razgovori nisu urodili plodom. Na kraju smo ga morali tužiti – govori nam očajni Karlo i napominje kako, otkako su bazne stanice uključene, mještani imaju velikih problema sa spavanjem. To nam je potvrdio i Karlov susjed s kojim smo razgovarali uoči i nakon intervjua.

– Odjednom se probudite u dva sata ujutro kao da ste popili veliku dozu kofeina i ne možete zaspati. To je nevjerojatno. Naprosto je neizdrživo živjeti u ovakvim uvjetima. Ovo nije normalno. Mi smo Ivanu Šimuniću na sastanku rekli da imamo ozbiljnih problema zbog tih baznih stanica na što nam je on odgovorio da oni u kući nemaju nikakvih problema – govori nam jedan od prvih Šimunićevih susjeda.

Mještani Bibinja ne mogu spavati i imaju zdravstvene probleme, Šimunića nije briga

Karlo, inicijator privatne tužbe, u razgovoru za Aktualno našeg portala jasno objašnjava kako je na čestici Općine Bibinje protuzakonito i bez ikakvih dozvola postavljen elektroinstalacijski ormar koji je kasnije zbog očito neispravnog rukovanja izgorio. I opet, nikom ništa.

Na naš upit odakle Ivanu Šimuniću toliko bahatosti da instalira bazne stanice na krov svoje kuće i stoji li iza njega možda politika, Karlo je odgovorio potvrdno.

– Vrlo lako moguće.

Za kraj je Vučković Sikirić najavio i prosvjed koji će se održati ispred kuće Ivana Šimunića.

– Imali smo prosvjed prije godinu i nešto dana, ali tada nismo imali sve dokumente. Sada smo odlučiti pred ročište održati prosvjed u ulici Težački put i to 1.7.2023. s početkom u 19 sati. Tu ćemo staviti dokumentaciju na stol i na prosvjed mogu doći svi koji žele čuti i vidjeti što rade i kako nas lažu.

Božidar Longin

Šimunić ne želi komentirati aferu, župan Longin ljut na njega?

O svemu ovome htjeli smo razgovarati i sa samim Ivanom Šimunićem, međutim, do zaključka ovog članka on nam se nije javljao na telefon. Od izvora iz HDZ-a doznali smo kako mu je cijelu aferu koja je izbila u javnost zamjerio župan Božidar Longin. 

Sutra prosvjed ispred Šimunićeve kuće

Za kraj je kazao i kako je jedini i ultimativni zahtjev mještana Bibinja da se bazne stanice skinu sa Šimunićeve kuće.

Cijeli intervju s Karlom Vučkovićem Sikirićem pogledajte ispod ovog teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button