ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Video: Begonja u 94. minuti šokirao Drosinu i uzeo bodove Istri 1961

Igor Pamić je za ovaj susret promijenio formaciju momčadi iz 4-2-3-1 u 3-5-2. Uveo je i nekoliko promjena u prvoj jedanaestorici nakon što je bio razočaran predstavom svojih prvotimaca u Maksimiru protiv Dinama. Na stadionu Aldo Drosina okupilo se otprilike 2000 gledatelja koji u prvom poluvremenu nisu mogli biti previše zadovoljni.

S druge strane, Ferdo Milin je odmah odlučio u početni sastav uvrstiti nove igrače Josipa Tadića i Matu Neretljaka. Branič je odigrao vrlo dobro i u više je navrata spriječio izglednije prilike Istre. Zadar je igrao povučeno i čekao svoje prilike iz kontranapada.

Prvih 45 minuta bio je dosta loše, s obje strane. Momčadi su bile dosta bezopasne u igri prema naprijed, viđeno je tek nekoliko udaraca, a stvorena je praktički samo jedna prilika. Nju je propustio realizirati Batarelo u 41. minuti kada je izašao sam pred vrata Zadra, snažno je opalio po lopti, no bio je dosta neprecizan.

Niti nastavak susreta nije ponudio puno bolju igru, ali ipak je viđeno više prilika i polu-prilika. Zadar je sredinom drugog dijela malo ofenzivnije pristupio što je otvorilo prostora i Istri. U 78. minuti Radonjić je zatresao mrežu Zadra, ali sudac mu je poništio pogodak zbog zaleđa koje je, pokazalo se, u najmanju ruku dvojbeno.

Kada se već činilo da će susret završiti bez pogodaka, Zadar je zabio u 94. minuti. Begonja je dobio loptu na petercu, najprije je pucao u suigrača Tadića, no lopta mu se sretno odbila i bio je precizan iz drugog pokušaja. Istra je tako još jednom prosula bodove u utakmici u kojoj je zaslužila najmanje bod.





Related Articles

Back to top button