VIDEO Bennet Davis: Najviše mogu dati u obrani i skoku

Novi igrač Zadra Bennet Davis danas je predstavljen zadarskoj javnosti. U svom prvom obraćanju medijima je poručio:

‘Nisam puno vidio od grada, ono što jesam mi se svidjelo. Igrači su me odmah prihvatili. Tu sam da bih pomogao, nadam se da ću biti od pomoći već u prvoj utakmici protiv Budućnost. Trener me je informirao kako je riječ o momčadi koja igra s puno energije i agresivno. Nadam se da ćemo im znati odgovoriti’.

Davis je pojasnio zbog čega je napustio dosadašnji klub – izraelsku Netanyu.

‘Klub se našao u krizi te je prvo započeo otpuštati strane igrače. Također se nisam dobro uklopio u napadački sustav igre kojeg je postavio trener. Imao sam još ponuda čak i mogućnost ostanka u Izraelu, u drugom klubu, no u dogovoru s obitelji i agentom i nakon razgovora s trenerom i njegovim pomoćnikom odlučio sam doći u Zadar. Shvatio sam da ću se dobro uklopiti u stil igre kojeg njeguje Zadar’.

Benett je dobro informiran o ABA ligi.

‘Znam da je u pitanju kvalitetno natjecanje. Prije dolaska dosta sam pričao i s bivšim igračem Zadra i mojim negdašnjim suigračem Chaissonom Allenom. Ispričao mi sve o gradu, navijačima, klubu. Dao mi puno korisnih informacija među kojima i da je hrana u restoranu Mama Mia odlična u što sam se već uvjerio’.

Bahamac je naznačio neke odlike svoje igre koje navijači i suigrači mogu očekivati od njega:

‘Brz sam s obzirom na visinu, brži od dosta igrača moje visine. Najviše mogu dati u obrani i skoku, a mogu i šutnuti za tri poena’ kazao je Davis i dodao:

‘Želja mi se što prije uklopiti. Jasno je da za to treba vremena jer novi je i napadački i obrambeni sustav. No ono što je sigurno je da želim i spreman sam pomoći već u nedjelju.

Svoje prve dojmove o igraču iznio je trener Hrvoje Vlašić.

‘Koristit ćemo ga već protiv Budućnosti. Dobit će priliku. Idemo odmah s njim u vatru. Mislim da će se brzo adaptirati. Školovan je igrač koji razumije i sustav obrane i sustav napada. Suradnja s ostalim igračima dolazi s vremenom, no elementarne stvari će vrlo brzo moći napraviti’, mišljenja je Vlašić.