VIDEO Bilić: Vaš glas je presudan, jeste li za promjene ili prodane umirovljenike, Kalmetu, Livakovića i slične sumnjive likove?

Ivo Bilić

Bilić: “O Zadru će se odlučivati u Zadru! A ako će se za neke državne projekte odlučivati, po naravi stvari, u Zagrebu, ja poručujem: Bolje u Zagrebu nego u Lihtenštajnu!“

U emisiji „Izbori 2013.“ TV Vox-a gostovali su kandidat za gradonačelnika Zadra Ivo Bilić, te kandidatkinje za dogradonačelnička mjesta Sabina Glasovac i Ljiljana Klarin.

Spomenuvši HDZ-ovog koalicijskog partnera HSU Bilić je rekao: “Politička korupcija je kad jedna stranka ide u koaliciju a šef te stranke temeljem toga dobije posao. Što je to nego politička korupcija.”

Bilić je u kontekstu Gaženice spomenuo Božidara Kalmetu i Zdravka Livakovića te postavio retoričko pitanje: “Kako je moguće da i kod Gaženice, najvećeg državnog projekta, koji će biti završen, prema mojim informacijama osobe iz tog istog miljea imaju i tamo svoje pipke?”

Sabina Glasovac je rekla kako se zadarski HDZ nema s ničim pohvaliti u proteklom četverogodišnjem mandatu, pa su na izbore izašli s licemjernom strategijom traženja vanjskog neprijatelja jer nisu ništa napravili u proteklom mandatu.

“S obzirom da nemaju ništa ostvareno, oni nam poručuju: nemojte nas pitati što smo učinili, odnosno nismo učinili u protekle četiri godine, nemojte nas pitati što smo učinili s novcima od prireza, zašto nisu otvorena radna mjesta kroz GZ Crno, tko je uništio KK Zadar i tko će za to odgovarati, zašto najskuplje plaćamo popravak prometnica, a one su sve u rupama, zašto smo skupo platili moroskok koji je nestao, zašto smo skupo platili morske orgulje koje ne sviraju i spomenik suncu koji ne sija…samo nas nemojte ništa pitati. A da nas ne biste pitali, mi ćemo reći krivci su negdje drugdje, kriva je vlada. Ja vjerujem da građani ovaj put ipak neće nasjesti”, kazala je Glasovac.

Kalmeta je u svom ministarstvu ostavio 50 milijari kuna duga i totalni nered

Glasovac je dodala i sljedeće: “O protukandidatu Ive Bilića dovoljno govori podatak da je, u svom resoru, dok je bio ministar, ostavio više od 50 milijardi kuna duga i totalni nered u firmama koje su bile pod njegovom ingerencijom. Hoćete HAC, hoćete Croatia Airlines, HC, HŽ…to je ostavština Božidara Kalmete u resornom ministarstvu. A ostavština Zvonimira Vrančića koji se sada kandidira za dogradonačelnika je 120 milijuna kuna duga u gradskoj blagajni. Jesu li to ljudi kojima želimo dati da nas dalje vode?”

Spomenula je i četvrtu rekonstrukciju križanja na Žmirićima kojeg ovog puta rekonstruiraju, vjerovali ili ne Hrvatske Ceste i Grad Zadar. Pogoduje li se tamo nekom radi budućeg privatnog biznisa, odnosno trgovinskog centra i benzinske postaje?

“Postavlja se pitanje, kada radite prometnu infrastrukturu, zašto je radite. Imamo primjer s raskrižjem na Žmirićima gdje je prvobitno trebao biti kružni tok, međutim, četvrti put se ide u rekonstrukciju u dvije godine. Navodno se odustaje od kružnog toka, pitanje je i kako će se to reflektirati na promet, a neki glasovi govore da se četvrti put ide u rekonstrukciju da bi se omogućila infrastruktura za jedan lijepi veliki trgovački centar i jednu lijepu benzinsku crpku koja bi tamo trebala osvanuti, ali živi bili pa vidjeli. Nadam se da su to samo zli jezici.”, kazala je za kraj Glasovac.