IzdvojenoZadar

VIDEO – Grdović u Zagrebu napunio The Best, Turistička zajednica Grada Zadra ignorira ga već 12 godina

NOĆ ZADARSKIH STUDENATA

U subotu 26. studenoga u klubu The Best održana je još jedna u nizu Noći zadarskih studenata na kojoj je nastupio legendarni zadarski kantautor Mladen Grdović koji je do dugo u noć za one koji su imali priliku ući u The Best izvodio svoje bezvremenske hitove. I ovaj put, kada je u pitanju Grdović, tražila se karta više pa su tako mnogi koji nažalost nisu uspjeli ući u nikad puniji The Best koncert slušali ispred dvorane.

Mladen Grdović svojom nastupom s grupom Romantic još jednom je napravio totalni urnebes i raspametio publiku koja je s njim pjevala do ranih jutarnjih sati. A kada je u pitanju Grdoviću vjerna publika, zbog najpoznatijeg zadarskog glazbenika najvjerniji fanovi potegli su iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Bilo je tu Hrvata iz Slovenije, Austrije i Njemačke. Svi oni tu su zbog dalmatinske pjesme i dobre zabave.

Zbog Grdovića došli u Zagreb iz Slovenije, Austrije i Njemačke

– Tu smo zbog Mladena Grdovića, ikone i legende. Nije nam bilo daleko potegnuti do Zagreba iz Beča – govori nam jedan bračni par koji je zbog Grdovića na koncert krenuo popodne. Isto je i s mladim bračnim parom iz Širokog Brijega. Oni su, naime, na koncert krenuli dan ranije, prespavali u hotelu i oduševili se.

– Došli smo dan ranije kako bi se mogli opustiti, prošetati malo Zagrebom i uživati u koncertu. Moja rodbina je iz Zadra i gdje god imam priliku, odem poslušati Mladena Grdovića, ipak je on kralj dalmatinske pisme – govori nam Marko uz odobravanje supruge Marije koja također ne skriva kako je veliki Grdovićev fan.

– On je jednostavno kalj, takav pjevač i glazbenik kao što je on jedinstvena je pojava. Ima dušu, ima sve, baš sve što treba imati legenda. Obožavam ga – govori nam Marija.

Mario Paleka protiv Arbanasa i zadarskih legendi

Za sve one koji Grdovića žele pogledati u rodnom mu Zadru, to će pričekati. Iako su se Zadrani nadali kako će Grdović nastupiti na zadarskom Adventu, to se ni ove godine nažalost neće dogoditi. Odluka je to direktora Turističke zajednice Grada Zadra, Marija Paleke koji je ako je vjerovati izvorima ZADAR Newsa, rekao da kako u Zadru, dok je on osoba koja odlučuje tko će nastupati na Adventu u Zadru, a tko neće, za Grdovića ipak neće biti mjesta. Da stvar bude još gora, Paleka je takvu izjavu dao u prisustvu više Zadrana, ali s naglaskom kako za “Arbanase” ove godine nema mjesta na Adventu. Iako je lani nastupio na Adventu, ove godine na listi izvođača nema ni legendarnog Đanija Maršana, ali ni drugih poznatijih glazbenika koji su svojim višedesetljenim umjetničkim radom proslavili Zadar i Dalmaciju. A kada je u pitanju sam Grdović, ovo je 12. godina otkako Turistička zajednica Grada Zadra uporno odbija uvrstiti najtraženiju zadarsku glazbenu ikonu u svoj Božićno – Novogodišnji program.

Zadrani obožavaju Grdovića, Višnjik je punio više puta

Ipak, da Zadrani obožavaju Grdovića potvrđuje i činjenica kako je zadarski glazbenik u organizaciji s Croatia Recordsa više puta punio dvoranu Višnjik povodom koncerata na kojima je obilježavao svoju dugogodišnju karijeru.

I dok Splićani na primjer angažiraju uglavnom svoje lokalne legende za Advent, Zadrani na čelu s najnesposobnijim direktorom Turističke zajednice, Marijom Palekom još jednom su se odlučili ne angažirati istinske ikone poput Grdovića i Maršana. A kako su i Grdović i Maršan Arbanasi, ona Palekina izjava od ranije kako u Zadru neće biti mjesta za Arbanase očito nije slučajna.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button