Iz restorana na Kalelargi potjerali curicu s down sindromom jer im “kvari reputaciju”?

“Danas se u centru grada Zadra dogodila neopisiva situacija. Sramota tuga i jad. Curica sa sa Downovim sindromom je uništavala reputaciju ugostiteljskog objekta po riječima konobara. Ona i majka su zamoljene da se maknu sa strane. Mala bića koja su puna ljubavi i dobrote. Nemam riječi koje javno smijem uputit toj ljudskoj mižeriji.
Zadar nije takav, ti si naša sramota”, napisao je na svojoj Facebook stranici vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, Mate Lukić.

Zasad bez reakcije vlasnika ugostiteljskog objekta
 
Kako bi potvrdili autentičnost priče, Lukić nam je istu potvrdio, ali do zaključka ovog teksta u slastičarni i restoranu  nismo uspjeli doći do reakcije.
 
– Dok sam živ i dok imam glas, javno ću prozivati ovakve koji se ovako sramotno ponašaju – kazao nam je Lukić za kraj razgovora.
 
Majka djevojčice je pravnica i ustrajat će na borbi protiv diskriminacije
 
Potvrdio nam je i podatak kako je majka djevojčice s down sindromom pravnica te je najavila pravnu borbu do samog kraja radi očite i bolesne diskriminacije.
 
UPDATE: Osoba koja je objavila inicijalni post na Facebooku sada tvrdi kako nikome nije rekla o kojem ugostiteljskom objektu se radi, pa shodno tome postoji i više nelogičnosti koje su se pojavile tijekom večeri. Tako redakcija ZADAR Newsa neće inzistirati na daljnjem držanju javne objave navodnog ugostiteljskog objekta dok se sa stopostotnom sigurnošću ne utvrdi o kojem obojektu se radi ili se uopće nije radilo.
 
Napominjemo i kako su neki od izvora, da bi stvar bila još konfuznija, tijekom večeri mijenjali svoje iskaze, odnosno povlačili su svoje izjave za koje su ranije tvrdili da su autentične.