IzdvojenoZadar

VIDEO – Mještani sv. Filip i Jakova ogorčeni nasipavanjem plaže: “Ovo je ilegalno i strašno”

Ogorčeni mještani sv. Filip i Jakova javili su se ovih dana redakciji portala s fotografijama i video zapisima na kojima se vide bageri i ostala teška mehanizacija kako usred bijelog dana nasipavaju pomorsko dobro, odnosno plažu ispred kampa.

– Ovo je živi pakao. Mi koji smo u kampu ne može o živjeti od buke i prašine, je li stvarno moguće da se ovo događa. Oni od ranih jutarnjih sati burgijaju i ovome nema kraja. Danas su donijeli nekakav šljunak i radovi ne prestaju, a buka je sve glasnija – kaže za ZADAR News jedna gospođa koja godinama ljetuje u sv. Filip i Jakovu.

Nigdje nema table na kojoj bi trebali biti podaci o izvođaču radova, investitoru i onome tko radove nadzire. Gradilište, također, suprotno zakonu, nije ograđeno

I druga osoba s kojom smo razgovarali, mještanka sv. Filip i Jakova također nam objašnjava kako je situacija oko nasipavanja pomorskog dobra loša i kako se na ovaj način šalje loša sliku o mjestu.

– Ovo je čisto nepoštovanje zakona. Zašto gradilište nije ograđeno orema zakonu? Gdje je tabla s podacima o investitoru ili izvođačima radova? Tko je uopće dobio dozvolu da nasipava pomorsko dobro kako ga pukne? Kakvu sliku šaljemo u svijet ljudima koji vole ovo mjesto i koji godinama dolaze tu? Strašno je i žalosno što i načelnik sve zna o ovome i što se ovo dopušta.

I uistinu, kao što se iz priloženog videa i fotografija vidi, gradilište nije ograđeno, a table na kojoj bi se po zakonu trebali nalaziti podaci o investitoru, izvođaču radova i onome tko sve nadzire nigdje nema.

Načelnik sv. Filip i Jakova Pelicarić nije nam odgovorio što se to događa u njegovoj općini. O čemu se radi nisu nam odgovorili ni iz Županijske lučke uprave

Kako bi i službeno provjerili o čemu se radi, kontaktirali smo ured načelnika Općine sv. Filip i Jakov Zorana Pelicarića kao i Županijsku lučku upravu. Do zaključka ovog članka nitko od navedenih nam nije odgovorio. Kad i ako odgovor dobijemo, objavit ćemo ga.

A dotad će se, očito, nastaviti devastacija pomorskog dobra u sv. Filip i Jakovu.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button