IzdvojenoZadar

VIDEO – Nakon davanja lažnog iskaza policiji Gunjević odustaje od kandidature za direktora kluba

RUBEŠIN CIRKUS IDE DALJE

Vršitelj dužnosti direktora Košarkaškog kluba Zadar, David Gunjević neće se kandidirati za direktora kluba temeljem Javnog poziva koji bi danas trebao biti objavljen na službenim klupskim stranicama, doznaje ekskluzivno ZADAR News.

Gunjević je, nakon što je dao papreni intervju za ZADAR News prošlog tjedna u kojemu je najavio dostavu faktura iz mandata Borisa Skroće (2013. do 2017.) na koje ZADAR News ima pravo prema pravomoćnom rješenju Povjerenika za informiranje i osobnom priznanju bivšeg direktora Željka Žilavca, očito odustao od te opcije. Zadrani tako neće još neko vrijeme imati uvid u transakcije za vrijeme Skroćinog mandata u kojemu je glasnogovornik bio upravo Gunjević.

David Gunjević: Zakon se mora poštovati, ZADAR News će dobiti sve fakture iz mandata Borisa Skroće

David Gunjević je bio glasnogovornik Borisu Skroći, odradit će reviziju i vraća se u Zagreb

Zbog čega Gunjević odjednom odustaje od dostave podataka nije nam poznato, ali činjenica da je jučer stao u obranu predsjednika N.O. KK Zadar, Ante Rubeše koji je fizički nasrnuo na glavnog urednika ZADAR Newsa, Hrvoja Bajla, koji je upravo s Gunjevićem došao na dogovoreni sastanak puno više govori o cijeloj situaciji. Kako doznajemo, Gunjević će potpisati reviziju, raspisati javni poziv za novog direktora i – otići. Pritisci kojima je bio izložen nakon davanja intervjua ZADAR Newsu u kojemu je najavio dostavu dokumenata koji bi trebali rasvijetliti mnogo toga očito su bili prejaki za mladog Zadranina koji se nakon “odrađenog posla” vraća na svoj stari posao u Zagreb.

Kaže da ne može dostaviti podatke jer nema ključ od kancelarije Željka Žilavca

Kada smo naknadno pitali Gunjevića zbog čega nam odbija dostaviti tražene podatke, kazao nam je kako se podaci i fakture nalaze u kancelariji bivšeg direktora Željka Žilavca, čovjeka kojega je N.O. KK Zadar smijenio. Dakle, radi se o osobi koja više nije zaposlenik kluba. Činjenica da Gunjević nije u stanju promijeniti bravu na vratima bivšeg direktora također dosta govori o njegovim motivima da zaštiti svog prethodnika.

Za istaknuti je i podatak kako je Gunjević jučer policiji dao lažni iskaz nakon što je novinara Bajla u službenim klupskim prostorijama fizički napao Ante Rubeša. Naime, ni Gunjević ni Rubeša u trenutku policijskog ispitivanja nisu znali da postoji snimka cijelog događaja koju je kasnije objavio ZADAR News, a koja u potpunosti demantira i Rubešu i Gunjevića kako do fizičkog napada na novinara Bajla nije došlo.

Rubeša tijekom napada na novinara Bajla govorio da su klupske prostorije privatne

Tko će postati novi direktor kluba još uvijek nije poznato.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button