IzdvojenoZadar

VIDEO – Odvjetnice Bokanović i Marušić Majica bijesne na ZADAR News; tražile isključenje novinara sa suđenja

IVICA KERO POSTAO JE RUGLO

Na sudskoj raspravi održanoj danas na Općinskom sudu u Zadru u predmetu u kojemu profesorica engleskog i francuskog Zrinka Škara osporava nezakoniti otkaz koji joj je, kao i pedagoginji Anđeli Vulin uručio notorni Ivica Kero dogodio se umalo jedan od većih presedana na zadarskom sudu kojemu su kumovale odvjetnice bivšeg vjeroučitelja Ivice Kera Magdalena Bokanović i Martina Marušić Majica.

Evo i o čemu se radi. Naime, gore navedene odvjetnice pokušale su od suca Tomislava Bage doći do odluke prema kojoj se iz sudnice isključuje kompletna javnost, uključujući i medije. Odvjetnice Ivice Kera nemušto su podosta nespretno “objašnjavale” zbog čega bi trebalo isključiti javnost i medije iz sudnice.

Odvjetnice na sve načine pokušavaju okrenuti pilu naopako i sve sakriti od javnosti od prvog dana

Iz svega proizlazi kako Keru i njegovom odvjetničkom timu kojega financiraju porezni obveznici jako smeta činjenica kako ZADAR News izvještava s ročišta i kako imamo pravomoćnu odluku predsjednika suda prema kojemu je našim novinarima dopušteno tonsko, fotografsko i televizijsko snimanje. A da odvjetnice Bokanović i Marušić Majica nisu najbolje upućene u vlastiti predmet najbolje dokazuje činjenica kako su obje u više navrata i prije službenog pisanog prigovora kojega su danas iznijeli u zapisnik, na više različitih ročišta suca pitale “odakle novinaru pravo da snima suđenje” čime su još jednom dokazale da ne prate stanje vlastitog spisa u koji je prije svakog ročišta dostavljena odluka predsjednika suda kako se ZADAR Newsu dopušta tonsko, fotografsko i televizijsko snimanje.

U konačnici, sudac Tomislav Bago jasno je pokazao odvjetnicama Bokanović i Marušić Majici što misli o njihovom prijedlogu time što je dopustio javnosti da prisustvuje današnjem ročištu.

Odvjetnica Magdalena Bokanović stalno osvježava stranicu ZADAR Newsa

Interesantan je i podatak kako je odvjetnicama Ivice Kera zasmetao i novinarski članak ZADAR Newsa objavljen jučer na Facebooku u kojemu smo vjerodostojno prenijeli izjavu svjedokinje Nives Pedisić koja je jasno i nedvojbeno ustvrdila kako se peticija koja je potpisivana nije odnosila na podršku ravnatelju Ivicu Keri, već kako bi prijaviteljice nepravilnosti i nezakonitosti (koje su kasnije utvrđene i pravomoćno dokazane) prestale prijavljivati ono što im je zakonska dužnost prijaviti. O kakvoj izjavi profesorice Pedisić se radi najbolje je da sami zaključite. Njenu originalnu izjavu danas po prvi put objavljujemo ispod ovog teksta. Za istaknuti je i podatak kako je na jednom od ročišta odvjetnica Bokanović višestruko, na očigled prisutnih osvježavala web stranicu ZADAR Newsa i našu Facebook stranicu, o čemu postoji video zapis s jednog od ranijih ročišta.

Odvjetnice Ivice Kera nadalje su nebulozno ustvrdile kako bi daljnja prisutnost novinara ZADAR Newsa i javnosti mogla biti ometajuća za sve buduće svjedoke koji ne bi mogli “iznositi činjenice”. Kažu odvjetnice i kako se svjedoci “suzdržavaju ili bi se mogli suzdržavati iznijeti činjenice ili odbiti iskazivati bojeći se moralne osude javnosti što se i dogodilo u predmetu slične činjenične i pravne osnove u kojem je svjedokinja Anđelka Šehić poslala dopis sudu kako neće svjedočiti”.

Pokušaj manipulacija odvjetnica Ivice Kera su smiješne

Iako je u cijelom slučaju najporaznija činjenica da svjedokinja pisanim putem obavještava sud kako se ona neće pojaviti na suđenju, daljnje postupanje ostavljamo suci Bagu koji će znati donijeti meritornu odluku.
Cijela priča bijesnih i ljutitih odvjetnica Ivice Kera zapravo je prozirna. Njihov cilj od početka bio je doći do odluke suda o isključenju javnosti i medija kako bi se sa suđenja mogle sakriti bitne činjenice o njihovom klijentu koji je u javnosti najpoznatiji po tome kako je zatajio humanitarnu pomoć za teško oboljelo dijete.

Sudac Tomislav Bago nije se dao isprovocirati pa je javnost unatoč kuknjavi odvjetnica Marušić Majica i Bokanović ostala u sudnici

Javni interes za praćenje suđenja itekako postoji

O tome da postoji interes za cijelu priču o osvetoljubivom ravnatelju koji je odlučio na ulicu poslati profesorice Škaru i Vulin koje su dokazale da je njegov rad, kao i rad sada već smijenjenog Školskog odbora bio protuzakonit, suvišno je govoriti. Sama izjava Ivica Kere za ZADAR News od prije nekoliko dana dovoljno govori i kojoj vrsti ljudi se ovdje radi. “Ponosan sam što sam dao otkaze Zrinki Škari i Anđeli Vulin”, izjavio je na hodniku Općinskog suda u Zadru Ivica Kero. Dva intervjua koja je Kero dao ZADAR News ukupno imaju preko 100 tisuća pregleda. A što javnost, koja nestrpljivo iščekuje svako sljedeće ročište misli o Ivici Keru dovoljno je pročitati ispod video zapisa koje je ZADAR News objavio.

Ivica Kero, svojom voljom, nehumanim i osvetničkim djelovanjem postao je ruglo.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button