IzdvojenoZadarZADAR Sport

VIDEO – Otišao je Miško Paunović, legenda zadarskog nogometa

U 70. godini života napustio nas je dobri duh zadarskog nogometa i jedan od najstručnijih trenera, ekspert za mlađe uzraste, a prije svega ljudina, gospodin Miodrag Paunović zvan Miško.

Rođen je 22. kolovoza 1951. Za seniore NK Zadar debitirao je 1968. U kojemu se zadržao do 1973. U tom periodu bio je i najbolji strijelac Dalmacije. Nakon Zadra, 1973. odlazi u OFK Beograd, za koji nastupa do 1980. Iste godine prelazi u Napredak s kojim tada igra europsku kup. 

U svoj Zadar se vraća 1984. da bi već sljedeće godine okončao svoju profesionalnu nogometnu karijeru. U Zagrebu je završio Višu trenersku školu, a kasnije se vrlo uspješno posvećuje trenerskom pozivu. 

Bio je i moj trener dok sam kao klinac trenirao nogomet u NK Zadar. Bio je odličan pedagog i vrsni nogometni znalac. Jednom riječju – ljudina od koje se moglo jako puno naučiti. A mnogi su od njega o naučili jako puno. To su danas itekako poznata imena u svijeu nogometa poput Danijela Subašića i Luke Modrića.

U ljeto 2018. nazvao me jedan talijanski kolega novinar koji je htio da napravimo dokumentarni film o Luki Modriću. Bez oklijevanja sam pristao i dogovorio intervjue sa svim bitnim protagonistima priče o Luki. Prva osoba koju sam nazvao bio je barba Miško (tako sam ga zvao) koji je bez ikakvih problema pristao na intervju. Ubrzo smo se našli na pomoćnom igralištu NK Zadar i sve odradili kako je i bilo zamišljeno. 

Danas, dvije godine kasnije objavljujemo razgovor s Paunovićem u kojemu zadarski trener iskreno i iz srca pričao o Luki Modriću. Intervju je, inače, dio velikog dokumentarnog filma o Luki Modriću koji se dosad podosta puta emitirao na najvećim talijanskim tv postajama. 

Počivali u miru, barba Miško. 

Hrvoje Bajlo. 





Related Articles

Back to top button