112IzdvojenoZadar

VIDEO – Ovo je Ledana, klub supruga HDZ-ove pročelnice u kojem se nitko ne pridržava epidemioloških mjera

Epidemiološke mjere očito ne vrijede za sve jednako, barem kada su u pitanju zadarski ugostitelji, pogotovo oni koji rade na Poluotoku.

Proizlazi to iz činjenice kako Civilna zaštita Grada Zadra u posljednje vrijeme terorizira pojedine ugostitelje, posebno one čiji vlasnici nisu pripadnici vladajućeg HDZ-a tako da im dolaze više puta dnevno u kontrolu, dvaput mjere udaljenosti između stolova i tako ugostiteljima i njihovim posjetiteljima stvaraju nepotrebne neugodnosti. Nije jasno ni kada policija djeluje, a kada Civilna zaštita kada su u pitanju ugostiteljski objekti.

Na ulasku u Ledanu nema dezinficijensa i nitko se ne pridržava epidemioloških mjera

ZADAR Newsu javilo se prije nekoliko dana više ugostitelja koji su nas upozorili kako ih Mate Lukić sa svojim članovima Civilne zaštite Grada Zadra terorizira. Evo što je jedan od njih tada kazao za naš portal.

– Razmak je bi ispravan, dezinficijens je bio na ulazu, poštujemo sve mjere, ali ni to nije dovoljno tim parazitima koji su preko noći postali mali lokalni šerifi koji maltretiraju ljude. U mom objektu se poštuju sve mjere, ali to ih nije spriječilo da mi u jednoj noći dođu dva puta i da provjeravaju iste stvari više puta, naravno, na opće zgražanje mene i mojih gostiju. I uvijek je ton kojim se obraćaju djelatnicima i meni “s visoka”, onako, “mi smo tu glavni, pazi što radiš”. Strašno i neugodno iskustvo imao sam s njima, ali me nikad nisu kaznili jer mi je sve po propisu – kaže nam jedan ugostitelj i napominje kako se radi o političkom Stožeru. Ima i objašnjenje za svoje tvrdnje.

Ledana je u suvlasništvu supruga moćne pročelnice u Zadarskoj županiji, HDZ-ovke Marine Dujmović

Slijedom izrečenoga, ekipa ZADAR Newsa uputila se sinoć u klub Ledana koji se nalazi u Perivoju kraljice Jelene. Kao što je i vidljivo iz videa, na ulazu stoje dva zaštitara, ali dezinficijensa nema. Samo desetak metara ispod Ledane nalazi se klub Svarog u koji je nemoguće ući bez dezinficiranja ruku. Nadalje, prilikom ulaska u Ledanu upitali smo jednog od voditelja zbog čega se nitko ne pridržava epidemioloških mjera i zbog čega na ulazu ne postoji dezinfekcijsko sredstvo, kao što je i propisano, na što nam je isti kazao kako to nije točno, međutim, na ulasku u klub doista nitko nikoga nije dezinficirao. Voditelj, čije ime nismo upamtili, kazao nam je kako oni upozoravaju goste da se pridržavaju epidemioloških mjera, no nažalost, ni to nije bio slučaj za vrijeme dok smo mi bili u posjetu klubu.

Maske su obavezne u zatvorenim prostorima

Nismo primijetili ni da netko od osoblja Ledane nosi maske koje su propisane kada su u pitanju zatvoreni prostori, a voditelj smjene nakon što je primijetio da snimamo, okupio je zaštitarsku ekipu na jednom mjestu, međutim, ništa se nije promijenilo nakon okupljanja i pri izlasku, odnosno ulasku u klub opet nije bilo dezinficijensa. Dakle, propisanih mjera nitko se nije pridržavao.

HDZ-ovci, Capak, njihov “stožer” i pravila koja vrijede samo za njihove članove, dok za ostale vrijede druga pravila

I dok se građane i ugostitelje na dnevnoj bazi informira o tome kako bi se svi trebali pridržavati mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, pravila bi trebala vrijediti za sve jednako, ali očito je da postoje jednakiji. Primjer nejednakosti možemo vidjeti i u činjenici kako, kada je u pitanju Krunoslav Capak, HDZ-ovac i član Nacionalnog stožera civilne zaštite za pojedince piše upute kako ne moraju u samoizolaciju (slučaj Darija Hrebaka koji je došao na konstituirajuću sjednicu Sabora iako mu je bila propisana samoizolacija). Kada je u pitanju Capak, valja podsjetiti i kako je isti Dariju Nakiću, notornom zadarskom gradskom vijećniku i nekadašnjem ministru također potpisao dokument kako ne mora u samoizolaciju iako je, kao što smo već pisali, isti boravio na području Austrije koja je tada bila pod velikim brojem zaraženih.

Ante Babić, načelnik Civilne zaštite Grada Zadra bez komentara

Iako smo o cijelom slučaju pokušali informirati Antu Babić, načelnik Civilne zaštite Grada Zadra, on se do zaključka ovog članka nije javljao na naše pozive.





Related Articles

Back to top button