IzdvojenoZadar

VIDEO – Sindikalist Stipić: Ivica Kero osvetnički je podijelio nezakonite otkaze profesoricama, ministar Fusch jako dobro je upoznat s ovim slučajevima

KAD ĆE PROFESORICE BITI VRAĆENE NA POSAO?

Gost sinoćnjeg Aktualnog bio je predsjednik sindikata Preporod prof. Željko Stipić koji je kazao kako su profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin dobile nezakonite otkaze u Srednjoj školi Biograd na moru jer im se ravnatelj pod protekcijom HDZ-a i dijela klera, Ivica Kero odlučio osvetiti. Afera koju je otkrio portal ZADAR News itekako je uzburkala duhove na političko – prosvjetno – ekumenskoj sceni pa tako posljednjih desetak dana ne prestaju pritisci i “dobronamjerni savjeti” da se od teme odustane. To se, naravno, neće dogoditi.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Otkaz kao čin osvete

Osvetio se, kaže Stipić, profesoricama koje su neumorno i uporno ukazivale na nepravilnosti. Stipiću nije jasna ni činjenica kako je moguće da pročelnik za školstvo Zadarske županije, Ivan Šimunić benevolentno promatra cijelu situaciju i odbija komunikaciju s profesoricama koje su dobile otkaze unatoč tome što ne postoji niti jedan inspekcijski nadzor ili nalaz koji bi utvrdio njihove nepravilnosti. Za istaknuti je i podatak kako Šimunić ni 10 dana otkako smo mu poslali pitanja, a obećao je poslati odgovor, na ista nije odgovorio.

VIDEO – Pročelnik Ivan Šimunić i dalje šuti o slučaju profesorice i pedagoginje koje su dobile nezakonite otkaze

Profesoricama nikad nije utvrđena nepravilnost u radu

Kazao je kako je ova situacija u Biogradu na moru specifična i po tome kako navodni prijestupi profesorica, čak i da realno postoje, nisu toliko veliki da zaslužuju najstrožu mjeru, onu otkazivanja ugovora o radu. Još je neobičnije i to, kaže, što su se opomene dogodile više mjeseci nakon što su se ti navodni prijestupi dogodili. U jednom slučaju to je u svega dva ili tri dana.

Ministar je jako dobro upoznat sa slučajevima u Biogradu na moru

Tijekom razgovora, Stipić je više puta ponovio kako je ministar Radovan Fusch jako dobro upoznat s konkretnom situacijom i predmetima u Srednjoj školi Biograd na moru i kako pomno promatra situaciju.
Cijeli razgovor sa Željkom Stipićem možete pogledati ispod ovog teksta.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button