IzdvojenoZadar

VIDEO – Vatrogasci prosvjedovali i tražili povećanje plaća, Dukić se kukavički sakrio

BIJEG GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić sakrio se od tridesetak hrabrih i poštenih vatrogasaca koji se bore za veća prava i dostojanstveniju plaću s obzirom na visokorizičan posao koji rade.

Prosvjed je, shodno najavama, krenuo s Branimira u 14 sati, a nakon što su govore održali Dino Lilić, sindikalni predstavnik i još dva vatrogasca, povorka se uputila prema zgradi gradske uprave na Narodnom trgu.

Dino Lilić inzistirao da novinari budu prisutni na sastanku, redikulozni zaštitar novinarima zapriječio prolaz

Nakon dvadesetak minuta puštanja vatrogasne sirene i govora nekoliko prosvjednika, među vatrogasce kukavice iz gradske uprave poslali su ženu – Ivanu Dadić, zaposlenicu Grada Zadra i bivšu glasnogovornicu Božidara Kalmete.

Ona je poručila vatrogascima da odaberu nekoliko svojih predstavnika i da dođu na razgovor sa zamjenikom gradonačelnika Antom Babićem jer gradonačelnika Dukića nema.

Iako su predstavnici vatrogasaca htjeli da novinari prisustvuju sastanku u gradskoj vijećnici, a posebno je na tome inzistirao sindikalni povjerenik Dino Lilić, infantilni i redikulozni redar zapriječio je leđima put novinarima do službenih prostorija Grada gdje je održan sastanak.

“Dukiću kukavico, izađi među ljude”

Na prosvjedu su se mogli čuti povici “HDZ lopovi”, “bando lopovska”, “Dukiću kukavico izađi među ljude”, “Dukiću dobri smo ti samo kad treba dijeliti plakete” i drugi.

Za istaknuti je i podatak kako su se na prosvjedu pojavile i dvoje vijećnice nezavisne liste Enija Meštrovića Adela Frank i Anadija Kožul koje su držale transparente podrške vatrogascima. Da paradoks bude veći, obje vijećnice dvije godine za redom podržavaju HDZ-ov proračun, a samim time i ovakvu situaciju zadarskih vatrogasaca.

Političarke koje dvije godine podržavaju HDZ i Branka Dukića paradirale među prosvjednicima

Od nekoliko okupljenih smo čuli kako nije primjereno da se političarke koje podržavaju HDZ-ovu i politiku Branka Dukića na silu guraju u prvi red kako bi ih novinari i fotografi snimili, odnosno kako bi ispalo da su “uz narod i vstrogasce”, dok svojim djelovanjem u Gradskom vijeću jasno podržavaju potpuno drugačiju politiku.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button