IzdvojenoZadar

VIDEO – Vučetić: “Kalmeta je batler i sluga HDZ-ovih politika”

Gost jučerašnje emisije  Aktualno portala ZADAR News bio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Marko Vučetić.

S Vučetićem smo prošli sve bitne teme vezane za funkcioniranje Grada Zadra, od financiranja sportskih klubova, prostornog planiranja pa do transparentnosti samih gradskih financija.

Kalmeta kao sluga i batler HDZ-ovih politika

Kada je riječ o Božidaru Kalmeti, Vučetić je njega i Antu Sanadera nazvao batlerima i slugama HDZ-ovih politika. Kazao je i postoje ozbiljne indicije o kraju političkih karijera za Kalmetu i Sanader kada su u pitanju stranačke funkcije koje obojica obnašaju desetljećima

‘Svaka potrošena kuna bit će javno vidljiva svim građanima’

U intervjuu Vučetić govori i kako će proračunska sredstva Grada Zadra koja troši Grad morati biti javno dostupna, do posljednje lipe. Suprotno je to tvrdnji direktora tvrtke u stopostotnom vlasništvu Grada Zadra, Inovativni Zadar d.o.o., Alana Kocipera koji je javno kazao kako nije moguće objaviti svaki račun. U želji da realizira taj projekt Vučetić ima i podršku Enija Meštrovića i njegove nezavisne liste.

Vučetić kaže kako bi Kociper trebao otići sa svoje funkcije bude li se protivio novoj politici većine u Gradskom vijeću. Kazao je i kako će Grad Zadar morati nabaviti aplikaciju prema kojoj će svi građani u svakom trenutku imati pravo vidjeti kome je što plaćeno.

O Eniju sve najbolje, imat će i zajednički ured u Gradu Zadru

A kada je riječ o Eniju Meštroviću, Vučetić kaže kako je s njim u dobrim odnosima, međutim, kao što je u kampanji i najavljivao, s nikim se neće dogovarati iza leđa javnosti. Kazao je kako je legitimno da svoje prijedloge na Gradsko vijeće donosi Meštrović sa svojim ljudima, nakon čega će se o tim prijedlozima raspravljati i konačno o njima glasati. Meštrovića je pohvalio u više navrata kazavši kako je nedvojbeno da je talentiran u glumi. Kazao je u konačnici  kako se nada dobroj suradnji s njim kao potpredsjednikom Gradskog vijeća s kojim će dijeliti ured u Gradu Zadru.

‘HNK Zadar morat će u godinu dana vratiti pozajmicu iii ćemo pokrenuti pravni postupak. Pozajmica nije poklon’

Imao je što za reći Vučetić i o fantomskoj udruzi HNK Zadar i segregaciji djece koju ta udruga sprovodi nad maloljetnim nogometašima. Kada je riječ o pozajmici od 2,5 milijuna kuna koje je Grad Zadar posudio HNK-u, Vučetić napominje kako pozajmica nije poklon. Kazao je i kako će se, ako se pozajmica ne vrati u roku od godinu dana, pokrenuti pravni postupci naplate potraživanja.

Izvlačenje novca iz kluba dok je direktor bio Boris Skroće i moguća obustava financiranja kluba

Što se KK Zadar tiče i činjenice da novinarima izbjegavaju dostaviti fakture koje upućuju na izviačenje novca iz kluba za vrijeme mandata tadašnjeg direktora Borisa Skroće, Vučetić je kazao kako Željko Žilavec, sadašnji direktor mora raditi transparentno, u suprotnom mu se može dogoditi to da Gradsko vijeće ne odobri proračunska sredstva za financiranje kluba. 

Za kraj je kazao i kako će se sjednice Gradskog vijeća održavati jednom mjesečno, a ne kao dosad, jednom u tri mjeseca.

Cijeli intervju s Markom Vučetićem možete pogledati ispod ovog teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button