I Vipnet pokrenuo LTE mrežu

Ako bi neki dan trebalo proglasiti telekomunikacijskim praznikom, u nas bi on svakako nosio današnji datum – i drugi najveći hrvatski operater je, naime, objavio kako je “pustio u rad” LTE mrežu u Hrvatskoj. Riječ je, dakako, o Vipnetu, koji je svoju LTE mrežu izgradio u partnerstvu s Ericsson Nikola Teslom.

“Vipnet će vrlo brzo predstaviti i komercijalnu ponudu LTE tarifa i uređaja za pristup Vip LTE mreži”, stoji u priopćenju koje je stiglo iz Vipnetove središnjice na zagrebačkom Žitnjaku.

Podsjetimo, prije točno godinu dana Vipnet je na tržištu predstavio LTE tehnologiju na 800 MHz, a kasnije je, zajedno s korisnicima, započeo i testiranje 4G mreže i na frekvencijama od 1800 MHz i 2600 MHz koje su pogodne za veće kapacitete i postizanje maksimalnih brzina prijenosa koje podržava LTE tehnologija.

Povodom Vipnetovog puštanja u rad LTE mreže oglasila se i predsjednica Ericsson Nikole Tesle, Gordana Kovačević, koja je istaknula kako je Ericsson Nikola Tesla kao sastavni dio korporacije Ericsson usmjeren na poslovanje Vipneta kao   strateškog  i izuzetno inovativnog  partnera. “Na taj način zajednički značajno doprinosimo razvoju hrvatskog telekomunikacijskog tržišta i bržem oporavku domaćeg gospodarstva”, dodala je.

Sada kad imamo čak dvije LTE mreže “u radu”, a nijedan uređaj, vidjet ćemo koji od ova dva operatera će biti brži u predstavljanju tarifa, modema, tableta, smartphonea i ostalog “popratnog materijala” koji ide uz LTE… Čeka li nas još koji telekomunikacijski praznik u narednim danima?