ZadarZadne-Izdvojeno

VIR – Dan narcisa i Pozdrav proljeću

imageViše stotina Virana unatoč kišnom vremenu odazvalo se 22. ožujka programu obilježavanja Dana narcisa – Svjetskog dana borbe protiv raka dojke. Dobrovoljnim prilozima za koji se dobivao jedan cvijet narcisa prikupljeno je čak šest tisuća kuna, a dodatnih deset tisuća donirala je Općina Vir.

Obilježavanje Dana narcisa uz prikupljanje dobrovoljnih priloga održalo se “Terasi Kotarina” od 10 do 13 sati, a ovu humanitarnu akciju organizirala je i provela zadarska sekcija Udruge Europa Donna Hrvatska uz potporu Općine Vir. Ukupno prikupljenih i doniranih 16 tisuća kuna koristit će se za poboljšanje liječenja raka dojke, edukaciju žena i omogućavanje uvjeta za što ranije otkrivanje raka dojke u fazi dok je još izlječiv.

Zajedno s ovom akcijom održan je i prvi prigodni zabavni program “Pozdrav proljeću” uz živu glazbu, veliku fritaju i roštilj, a njime se obilježio početak proljeća. Po prvi put, također, u 12 sati na vrhuncu zabave priređen je i spektakularni dnevni vatromet koji je dimnim efektima iznenadio i oduševio sve sudionike zabave. Svoj doprinos, kao i uvijek, dali su kuhari i konobari restorana “Kotarina” koji su za sve sudionike programa priredili slasnu marendu s tisuću jaja, 50 kilograma virskih šparoga s Torova, 5 litara maslinovog ulja virske proizvodnje, 5 kilograma virskog pršuta, 2 kilograma sira ribanca i 100 porcija svinjske pečenice.





Related Articles

Back to top button