ZadarZadne-Izdvojeno

Vir se predstavlja Europi

Vir (FOTO: Ezadar.hr)
Vir (FOTO: Ezadar.hr)
Dana 12. veljače 2014. godine u prostorijama Predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu održati će se prezentacija turističkih potencijala i razvojnih projekata otoka Vira pod nazivom „Vir – otok s dva lica“. Predstavljanje razvojnih i turističkih projekata u Bruxellesu izuzetno je važno za Općinu Vir jer se većina kapitalnih projekata planira kandidirati za dobivanje sredstava iz strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije. Tako će se predstaviti projekti poput onog najznačajnijeg, a to je izgradnja vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava, koji će se graditi u suradnji i na području četiriju lokalnih samouprava Vira, Privlake, Nina i Vrsi.

Predstaviti će se projekt uređenja obalnog pojasa od rta Kaštelina do uvale Prezida s turističkim sadržajima, komunalnom lučicom i dvije nautičke marine, zatim projekt izgradnje sportsko-rekreacijskog centra, obrazovne infrastrukture poput osnovne škole te projekti općinske tvrtke „Vir turizam“ kao što su autokamp, već spomenute nautičke marine i hotel.

Prezentaciju razvojnih infrastrukturnih projekata voditi će načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, a prezentaciju turističkih projekata direktor općinske tvrtke „Vir turizam“ Zdenko Mičić. Prezentacija je zakazana za 13:00 sati, a svoj dolazak već su potvrdili hrvatski europarlamentarci, predstavnici gospodarskih institucija i turističkih agencija smještenih u Bruxellesu te brojni predstavnici medija.





Related Articles

Back to top button