ZadarZadne-Izdvojeno

Virani znaju kako obilježiti međunarodni praznik rada!

Vir (FOTO: Ezadar.hr)
Vir (FOTO: Ezadar.hr)

Povodom Međunarodnog praznika rada Općina Vir organizira prigodno obilježavanje ovog značajnog datuma uz koje će se odvijati i bogati sportski program.

Praznik rada i radništva obilježiti će se druženjem građana na Mulu (virskoj rivi) u četvrtak 1. svibnja s početkom u 10:00 sati. Uz zabavu animatora iz animacijskog tima „Risus“ na Mulu će se pripremati srdele i meso na roštilju koje će se, uz čašu vina, dijeliti okupljenima.

Isti dan u 11:00 započinje jedriličarsko međunarodno natjecanje „Prvosvibanjski kup otoka Vira“ u olimpijskoj klasi Mini 12, koje će se odvijati u akvatoriju ispred plaže Jadro. Regata će imati kvalifikacijsko, polufinalno i finalno jedrenje, a osim 1. svibnja odvijati će se i 2. svibnja u isto vrijeme. Ovo jedriličarsko natjecanje održava se pod pokroviteljstvom Općine Vir, a organizatori su „Vir turizam“ d.o.o., Turistička zajednica Općine Vir i slovenski Jedriličarski klub „Bohinj“. U regati će sudjelovati 24 jedriličara podijeljena u 4 skupine.

U subotu 3. svibnja na rasporedu je 3. međunarodni maraton Zadar – Vir. Maraton će se trčati u punoj duljini od 42 km i 195 m uz polumaraton u duljini od 21,1 km. Organizatori utrke su Hrvatski atletski klub „Sv. Ante“ i Atletski savez Zadarske Županije uz pokroviteljstvo Općine Vir. Start utrke je u 10 sati s Branimirove obale u Zadru, a cilj je u centru Vira ispred zgrade Općinske uprave. U sklopu maratona i polumaratona održat će se i mala utrka građana i rekreativaca od Zadra do Kožina u duljini od 7km.





Related Articles

Back to top button