IzdvojenoZadar

Vještaci srušili Kalmetine i policijske lažne optužbe: Na slici bazena nije moguće prepoznati dijete, novinari Bajlo i Margetić lažno su optuženi

DVA TIMA EKSPERATA RUŠE OPTUŽBU

Šef zločinačkog klana u Zadru Božidar Kalmeta mogao bi se naći u novim velikim problemima zbog lažnog prijavljivanja novinara Hrvoja Bajla i Domagoja Margetića zbog “nametljivog ponašanja”, a zbog čije lažne prijave su novinari proveli preko 8 sati uhićeni u policijskoj postaji u Zadru.

Sama prijava za nametljivo ponašanje podrazumijeva da se netko nekome pokušao obratiti ili s njim stupiti u kontakt mimo njegove volje, međutim, kako je Božidar Kalmeta javna osoba, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, član Predsjedništva HDZ-a na državnoj razini i ono najvažnije, uskočki optuženik broj jedan za pljačku javnog novca u aferi Remorker, njegova prijava nema apsolutno nikakvog pravnog utemeljenja.
A da je Kalmeta patološki obmanuo svoje prijatelje u PU zadarskoj koji očito nisu provjerili “dokaze” s kojima ovaj notorni kriminalac, kako ga je okarakterizirao i USKOK raspolaže, dokazuje i činjenica kako je Kalmeta policiji kmečio o tome da ga je novinar Domagoj Margetić pratio i uhodio posljednje tri godine iako Margetić tri godine nije bio u Zadru.

Kalmeta je notorni kriminalac i uskočki optuženik – Bajlu se više puta približavao i preko posrednika htio otkupiti od njega ZADAR News

Što se glavnog urednika ZADAR Newsa tiče, on je, kao što smo već pisali, Bajlo je u više navrata javno kazao kako je upravo Kalmeta preko posrednika B.A., K.D., M.I. i ostalih članova HDZ-a pokušavao približiti njemu kao novinaru i to je radio godinama, a sve kako ZADAR News ne bi pisao o njemu, kriminalu s kojim se povezuje i zadarskom HDZ-u Istina je, naveo je Bajlo, i kako je Kalmeta preko nekoliko pojedinaca inicirao otkup portala ZADAR News, što mu nije pošlo za rukom pa je na kraju preko svojih ljudi u policiji inicirao njegovo i uhićenje Domagoja Margetića što su Bajlu njegovi izvori u policiji i potvrdili.

Margetić nije tri godine bio u Zadru – kako je mogao uhoditi Kalmetu?

Još jedna optužba na Bajlov i Margetićev račun tiče se objave Kalmetine vile koja je prijavljena na njegovog siromašnog punca. Radi se, naime, o Kalmetinom osobnom prikrivenom i od poreznih institucija skrivenom turističkom kompleksu na otoku Ugljanu u mjestu Poljana koji je izgrađen na reketu. Objekt su, naime, radile tvrtke koje su godinama poslovale s Gradom Zadrom i ministarstvom u vrijeme dok je gradonačelnik i ministar bio Božidar Kalmeta. Potvrdili su nam ovo nekadašnji djelatnici tih tvrtki koji, logično, žele ostati anonimni.
A do uhićenja Bajla i Margetića došlo je dan nakon objave ovog velikog novinarskog otkrića, a uhićenju je prethodilo hakiranje portala ZADAR News koji više od 7 sati nije bio dostupan.

Optužba kojom se novinare tereti da se na objavljenoj slici bazena nalazi maloljetno dijete lažna je i fabricirana – potvrdila su nam danas dva neovisna vještaka čije detaljno vještačenje nećemo objavljivati dok se o cijelom predmetu koji je čisti progon novinara ne očituje Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

Policija novinarima ukrala mobitele i novinarsku opremu, o lažnoj prijavi odlučit će Općinsko državno odvjetništvo u Zadru

Zasad možemo potvrditi kako su vještaci – eksperti u analizama digitalnih fotografija u svom nalazu napisali kako je na fotografiji nemoguće utvrditi identitet, dob i spolo osobe koja se nalazi u bazenu zbog činjenice da je taj dio fotografije potpuno zamućen.

Što se tiče protuzakonito ukradene imovine koju je policija oduzela bez sudskog naloga ili odluke suca istrage novinarima Bajlu i Margetiću, ona im do zaključka ovog članka još uvijek nije vraćena.

Policija nije uhitila Darka Kasapa koji je udario novinare Bajla i Margetića i prijetio im smrću

A da policija ne postupa isto kada su u pitanju prijave protiv novinara koji razotkrivaju kriminal i političara koji udaraju novinare i prijete im možda najbolje potvrđuje činjenica kako pročelnik u Gradu Zadru Darko Kasap nikad nije uhićen iako je na video snimci evidentno da je udario novinare Bajla i Margetića, uzevši pritom na desetak minuta Bajlov mobitel kojega je kasnije novinaru vratio izvjesni Tihomir Bakarić. Nakon toga je i Bakarić, što se također vidi na videu, u prisustvu policije Bajlu ukrao mobitel i prijetio mu. Ni Kasap ni Bakarić nisu privedeni niti se protiv njih vodi kazneni postupak.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button