AUDIO – Vrančić dostavio nepotpuno izvješće i izbjegavao odgovore na pitanja o pogodovanju određenim medijima

Foto: Zadarski list

Nedostatak vode na otocima i famozni press clippinzi bili su glavna tema današnje vrlo kratke sjednice Gradskog vijeća na kojoj se nije pojavio preveliki broj vijećnika. Kulminacija cijele priče dogodila se kad je Irena Dragić, vijećnica SDP-a upitla zašto je vijećnicima dostavljeno nepotpuno izvješće gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine.

Krivnju za nepotpuno izvješće gradonačelnik je pokušao prebaciti na Mirjanu Zubčić i Borisa Artića. Osim skandalozne odluke o otkazivanju Noći punog miseca, kulturne manifestacije koja se godinama održava u Zadru, Vrančić se nije baš previše snašao nakon što su ga Omerka Šarić i Irena Dragić doslovce ‘izrešetali’ s pitanjima.

Irena Dragić (SDP)
[jwplayer mediaid=”4367″]

I više je nego očito da je izvješće netransparentno i nepotpuno, no tako ne misli Boris Artić

– Mislim da je izvješće napisano korektno i u redu, to je sve što mogu reći na tu temu – kazao je Boris Artić u kratkom razgovoru za ZDNews.hr.

Dakle, Artić nema nikakve primjedbe na izvješće koje je sublimirao zajedno s Mirjanom Zubčić. Uvidom u isti očigledno je da se radi netransparentnom i nepotpunom dokumentu. Možda bi gradonačelnik sljedeći put trebao nekoliko puta pročitati izvješće prije nego ono postane javni dokument. Iako odnedavno znamo da se naš novac troši na takozvane ‘press clippinge’ i nepotrebne objave natječaja u medijima koje skoro pa nitko i ne čita, znamo i da se pojedine gradske firme reklamiraju u istim medijima, a da ne govorimo o tome da u izvješću nema podatka koliko je novca prikupljeno otkako je uveden prirez od 12% i na što se isti novac potrošio.

Na kritiku SDP-ove vijećnice Omerke Šarić kako je Noć punog miseca samo jedna u nizu manifestacija koja je propala ili je otkazana ove sezone, zadarski gradonačelnik odgovorio je kako to nije istina, iako je Šarić bila u pravu što se tiče otkazanih manifestacija.

[jwplayer mediaid=”4370″]