Vrančić: Taj predizborno politički pamflet zvan prosvjed im neće uspjeti!

Kao što je ZDNews.hr već objavio, nezadovoljni Zadrani u petak 21.12.2012 s početkom u 10 sati kreću u organizirani prosvjed protiv gradske uprave i prvog čovjeka grada Grada Zadra, gradonačelnika Zvonimira Vrančića. Povodom najavljenog prosvjeda, kontaktirali smo gradonačelnika koji je iznio svoje viđenje problema. Ukratko, kazao je kako prosvjed neće uspjeti te je dodao da se u cijeloj priči radi o predizbornom pamfletu, odnosno igrama pojedinaca uoči lokalnih izbora. Dodao je i kako je pravna država nefunkcionalna.

– Razumijem opravdano nezadovoljstvo građana u Diklu. Problem je nastao prije 10 godina, a sada činimo sve da ga uspješno riješimo i riješit ćemo ga. Građanima ćemo omogućiti normalnu komunikaciju. Nismo odgovorni što pravna država ne funkcionira ne funkcionira. Što se tiče teksta s kojim se poziva na prosvjed, dojam je da se radi o zlonamjernom pamfletu koji želi izazvati pobunu građana. Sav je ispunjen netočnim parolama. Očito se nema za cilj rješavanje konkretnih problema, nego se radi o politikanskoj igri u predizborne svrhe. Nadam se da će to i građani prepoznati. Mogu samo naslućivati tko stoji iza njega i ne bih dalje o tome. Ja svoj posao radim pošteno i odgovorno i nisam uključen u bilo kakve podzemne igre i afere kao što je slučaj u drugim sredinama. Javni interes i interes građana mi je uvijek u prvom planu. Zadar je grad visokog javnog standarda i izgledne perspektive. Naš grad je uvažen i poštovan i ostvaruje dobre razvojne rezultate. Pred našim gradom je i lijepa budućnost. Uvjeren sam da je većina građana suglasna s mojim stavom, i da ćemo zajedno raditi dalje u interesu našeg gradu – kazao je Vrančić.

Objasnite pojam “pamflet”

– Zar to treba objašnjavati, pa u cijelom tekstu se barata nekim virtualnim parolama koje se ne odnose na naš grad ili ne znam u kojem smislu se odnose.

Rekli ste da se radi o politikanstkoj paroli. Koga i čega?

– Mislio sam da ovaj problem razrješavanja puta u Diklu traje nekoliko mjeseci i da su građani Dikla potanko upoznati s našim radnjama koje činimo nebi li ostvarili pravdu i vratili put natrag u jednom pravnom postupku, ne želeži se ponašati nasilnički. Međutim, tu se pojavilo na desetke drugih parola što dovodim u vezu da ih sve netko zloupotrebljava. Problem u Diklu od danas je očito ima i politikantsu svrhu, nažalost.

Gdje ćete biti za vrijeme prosvjeda, pojavila se informacija da ćete uzeti slobodan dan?

– Ma ne, ne uzimam slobodan dan. Mislim da prosvjed neće uspjeti i da će građani prepoznati da tu nema ničeg konkretnog jer se radi o igrama. Baš taj dan imamo sjednicu Gradskog vijeća i bit ću na njoj – kazao je gradonačelnik Vrančić u razogovoru za ZDNews.hr.

Razvoj događaja pratite u posebnoj rubrici ZDNews.hr-a, Prosvjedi u Zadru.