IzdvojenoZadar

Vrančić zakuhao sukob; umalo došlo do fizičkog obračuna između Novoselovića i Marića

Tko je mafija u gradu, tko je nosio sliku Ive Sanadera, a tko Titovu, pitanja su ovo kojima su se danas bavili gradski vijećnici Grada Zadra. Upravo ta pitanja zaiskrila su verbalni sukob između dvojice vijećnika, SDP-ovog Antuna Novoselovića i HDZ-ovog Mate Marića. Veći incident, vjerojatno i fizički obračun spriječili su NHR-ovca Mate Lukić i HDZ-ov zamjenik gradonačelnika, Ante Babić.

Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić završio je današnji Aktualni sat i onemogućio SDP-ovu vijećnicu Irenu Dragić da postavi gradonačelniku dva vijećnička pitanja kada je došla na red zbog isteka vremena. Vijećnica je ostala na govornici, očekujući Vrančićevo odobrenje, dok je gradonačelnik Branko Dukić napustio vijećnicu, piše 057info.

SDP-ovcima nije bilo jasno zašto Vrančić ne odobri postavljanje pitanja i proširenje Aktualnog sata, pogotovo jer je na dnevnom redu bila samo jedna točka o rebalansu, uz drugu o proširenju parkirnih zona, koja je jutros uvrštena.

Predsjednik Kluba SDP-a, Antun Novoselović pozvao je predsjednika Vijeća Zvonimira Vrančića na elementarnu pristojnost, a on upit proslijedio predsjednici Kluba vijećnika HDZ-a Elviri Sterle. Sterle je zatražila stanku kako bi pripremila odgovor a nakon nje odbila prijedlog.

– Naša je odluka da se poštuje Poslovnik i pitanja prebace za iduću sjednicu koja će biti uskoro, rekla je Sterle.

Vrančić je naložio nastavak sjednice, a Novoselović  stranačkoj kolegici Dragić da ostane za govornicom i postavi svoja pitanja. Vrančić joj je dodijelio dvije opomene, a cirkus je nastao kada je pročelnik Ivan Mijolović sjeo uz Vrančića za stol kako bi obrazlagao rebalans. Iako su SDP-ovoj vijećnici Dragić izgasili mikrofon, ona je  nadjačala je Mijolovića.

Vrančić je istodobno pitao ostale vijećnike ima li rasprave po prvoj točki te pozvao na glasovanje. Vijećnici HDZ-a i partneri digli su ruke a predsjednik GV prekinuo kaos novom stankom. Ishod je bila gruba svađa HDZ-ova Mate Marića i Novoselovića, na rubu fizičkog sukoba. Povod je zapravo bio upit Irene Dragić znači li da gradom vlada mafija kada se gradi toliko benzinskih crpki.

SDP-ovi vijećnici potom su sami uključili mikrofon i postavljali svoja pitanja. Predsjednik GV otišao se konzultirati, a u Vijećnici ga je imitacijom zamijenio vijećnik Mladen Malta.

 Nakon još jedne, duže stanke Vrančić je rekao da se nada da je nasilni dio sjednice  završio te se prešlo na prvu točku dnevnog reda i otvorena je rasprava. Oporbeni vijećnici pristali su na takvo rješenje.

Foto: Diadora tv Facebook





Related Articles

Back to top button