ZadarZadne-Izdvojeno

Vrančićeva kampanja urodila plodom: Dino Bailo podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora Višnjika

Dino Bailo. Foto: Zadarski list
Dino Bailo. Foto: Zadarski list
Dino Bailo podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora ŠC Višnjik, vijest je ovo koja je iznenadila mnoge, a one malo upućenije u situaciju, nimalo. Inače, Bailo je u kontinuitetu predsjednik MO Arbanasi već pet godina, od njegovog osnutka 2008. Što je Baila natjeralo na ovaj potez, službeno je nepoznato. Također, na direktorskoj funkciji u ŠC Višnjik, Bailo je bio od prvog dana.

Vrančićeva i HDZ-ova podmetanja

U kuloarima se priča kako je Bailo iz nekog razloga dogradonačelniku Vrančiću postao “neprihvatljiv” sredinom Vrančićevog gradonačelničkog mandata iz samo njemu poznatih razloga, a navodno je jedan od njih upravo i taj što je sam Vrančić u više navrata sabotirao rad Višnjika pritiscima na Baila “tko može, a tko ne može pjevati u Hrvatskom Višnjiku”.

Vrančić je sabotirao Baila i na sjednici Gradskog vijeća kada su direktori gradskih tvrtki podnosili financijska izvješća. Podsjetimo, tada je Vrančić javno s govornice Bailu kazao kako Višnjik ima previše zaposlenih, uz niz drgih opaski. Tada Baila nije štedio ni Denis Karlović, za kojega je ova funkcija navodno i predviđena. Posljednjih tjedana i mjeseci na Baila su navodno vršeni razni pritisci istaknutih zadarskih HDZ-ovaca što je u konačnici i rezultiralo ovakvom odlukom.

Podsjetimo, Vrančićev obračun s Bailom započeo je prošle godine kada je tadašnji gradonačelnik zatražio od Baila da zatvori plivalište na Višnjiku radi navodnih gljivica i potencijalne zaraze. Na to mu je Bailo odgovorio kako će to učiniti jedino ako mu on kao gradonačelnik to naredi, na što se Vrančić oglušio. Naknadno je dokazano kako gljivica i potencijalne zaraze nije bilo te kako se radilo o unutarstranačkom političkom obračunu baziranom na lažima i obmanama.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Baila i njegovog komentara, to nam nije pošlo za rukom.





Related Articles

Back to top button