ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar bez šansi u Smederevu, rutinska pobjeda Mega Vizure

ABA liga: Zadar - Mega VizuraZadrani su upisali i 13. poraz u okviru ovosezonske Jadranske ABA lige. U okviru 18. kola prejaka za momčad Hrvoja Vlašića je bila Mega Vizura. U Smederevu nije bilo previše neizvjesnosti, domaći su cijelim tijekom utakmice bili u prednosti, koja je nerijetko iznosila i 20 pogodaka razlike.

U Dvorani Smederevo su u okviru 18. kola ABA lige snage odmjerili Mega Vizura i Zadar. I jedni i drugi su u utakmicu ušli s pet poraza u nizu i bez pobjede u tekućoj godini te je ovaj međusobni okršaj bio izvrsna prilika za prekid jednog od navedena dva negativna niza.

Na žalost hrvatskih košarkaških simpatizera negativan niz je produljio Zadar. Zadrani nikako ne mogu pronaći formu te su jako brzo pali na pretposljednje mjesto ligaške ljestvice. U Smederevu su svega tri puta bili u vodstvu, a od 5:4 za momčad Hrvoja Vlašića, igrala je i vodila samo jedna momčad.

Mega Vizura je ubrzo preuzela inicijativu i do kraja prvog perioda izgradila prednost od 14 pogodaka razlike. Zadrani su svim raspoloživim sredstvima pokušavali smanjiti razliku do odlaska na odmor, no domaći su vrlo brzo bili na prednosti od 20 poena. Iako su gosti u par navrata „stopili“ zaostatak momčad iz Smedereva je na koncu ipak odnijela +20 na odmor.

Zadrani su imali prilično loš postotak šuta, dok su domaći nakon prvih 20 minuta bili iznad 50%. Drugi važan segment na domaćoj strani su skokovi i asistencije, gdje je Mega Vizura također bila u uvjerljivoj prednosti.

Zadar je sve to uspio donekle popraviti i konsolidirati svoje redove. U posljednji period od deset minuta su unijeli -16, u nadi da će do kraja ipak još malo smanjiti debakl u Smederevu. Jednom „mini serijom“ Zadrani su prijetili povratkom na jednoznamenkasti zaostatak, no Dangubić, Miljenović i Radović su se pobrinuli da se to ipak ne dogodi i potvrdili uvjerljivu pobjedu od 91:75.

Mega Vizura je privremeno zauzela osmo mjesto ljestvice s omjerom 7-11, kakav ima i Union Olimpija, ali će stvari na ljestvici biti malo jasnije nakon susreta između Igokee i Krke.

Najučinkovitiji u pobjedu domaćih bio je Vasilije Micić s 18 poena i sedam asistencija, a Ratko Varda ga je pratio s 15 poena. Vrlo dobri u pobjedi najnovijeg člana „jadranske košarkaške obitelji“ bili su i Nemanja Radović s 13 poena i devet skokova te Nemanja Dangubić s 12 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Redove Zadra predvodio je Marko Ramljak s 18 poena i šest skokova, Josip Sobin i Marko Šutalo dodali su po 12 poena (Šutalo s pet izgubljenih lopti), dok je Andrew Lawrence upisao devet poena, pet asistencija i tri ukradene lopte.





Related Articles

Back to top button