ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar izgubio u Laktašima u utakmici “na refule”

kk zadar - kk jollyZadar se nije uspio s pobjedom vratiti s gostovanja u Laktašima. U utakmici “na refule” Zadrani su tri minute prije kraja bili na zaostatku od samo dva poena, no Gordićeva serija u završnici odvela je Igokeu do pobjede…

Zadar je u Laktašima dobro krenuo predvođen novim razigravačem Markom Lyonsom. U 7. minuti imao je prednost 8:12, ali tada se momčadi Ivana Sunare dogodio prvi od dva velika “blackouta”.

Igokea prvu četvrtinu završava serijom 10:2, koju su u još četiri minute druge četvrtine produžili na čak 19:3 za prednost 27:15. Zadar je ipak zaustavio slobodan pad prije poluvremena i na veliki odmor otišao sa zaostatkom od 7 poena (34:27).

Nova crna rupa Zadrana slijedi na otvaranju treće četvrtine. U dvije minute Igokea radi 8:0 i odlazi na 42:27. No, i drugi put Zadar uspijeva “pokrpati rupe”, učvrstiti obranu i do kraja treće četvrtine spustiti zaostatak na 47:43.

Tri minute prije kraja Zadar se približio na 51:49, a Igokea tri minute nije zabila iz igre. Nemanja Gordić tada je prelomio utakmicu s pet poena i asistencijom za tricu Dozeta, kojom je Igokea otišla na 59:49 i definitivno riješila pitanje pobjednika.

Gordić je bio prvo ime susreta s 21 poenom, 6 skokova i četiri asistencije i bio je jedini domaći igrač s dvoznamenkastim brojem poena. Štemberger i Jorović su ubacili po 8, Nikolić 7 poena i 11 skokova.

Kod Zadra je najefikasniji bio Josip Sobin s 14 poena i 7 skokova, novi Amerikanac Lyons ubacio je 13 uz tri asistencije, Toni Dijan je zabio 11.





Related Articles

Back to top button