Zadar poražen 2:0 u Koprivnici

U subotnjem susretu u Koprivnici svaka je ekipa, kako to već biva, imala različite ciljeve i motive. Slaven Belupo je bodove želio kao potvrdu trećeg mjesta i plasman u Europu, dok se Zadar bodovima ne bi protivio kao potvrdi ostanka u ligi.

Od ukupno 13 puta koliko su se Slaven Belupo i Zadar susretali u Koprivnici u natjecanju Prve lige, domaći je sastav upisao 11 pobjeda, jednom je Zadar uspio odnijeti bod, a jedinu su pobjedu Zadrani upisali u zimi 2002. godine.

Dalibor Zebić ovog je puta u Koprivnicu poveo momčad u kojoj nije bilo ozlijeđenih Bilena, Terkeša i Cona, a nedostajao je i kartonirani Jerbić, no dobra forma u zadnja tri kola (dvije pobjede i remi) ipak je Zadranima bila poticaj za dobru igru i u Korpivnici.

S druge strane, domaći je sastav bio osupnut, po mišljenju Farmaceuta, nepravdom u Šibeniku, gdje su sva tri boda trebala otići put Koprivnice. No, za učvršćivanje europske pozicije nije bilo previše vremena za razmišljanje o prošlom kolu, trebalo se koncentrirati na novi izazov, a sigurno je dobra vijest za Roya Ferenčinu bio povratak Vručine u roster. Kapetan Maras ostao je na klupi nakon mjesec dana van treninga, a kapetanska vrpca bila je na rukavu Kokalovića.

U prvom poluvremenu je oko 2500 gledatelja na gradskom stadionu u Koprivnici gledalo “uspavanku”, u kojoj su pravi šutevi na gol bili rijetkost. Prvi je to učinio gostujući Šare, no njegova dalekometna lopta nije bila prava prijetnja domaćem vrataru Rodiću, dok su domaćini iz prekida, slobodnih udaraca i korneraBrezovca, pokušali doći do prednosti, u čemu međutim nisu uspjeli.

I kad su svi već pomislili da će se na odmor s nepromijenjenim rezultatom, iznenadio je Vugrinec. Odlično je najiskusniji koprivnički igrač iskoristio loptu koja se odbila od Zadrana i s dobrih 25 metara iskosa zatresao mrežu gostiju. To je bio 128. gol majstora iz Varaždina, za slavlje tribina i suigrača.

Prije kraja poluvremena mogao je na 2:0 u dva navrata rezultat podignutiMujanović, no jednom je pucao ravno u vratara Gluića, a drugi put je glavom prebacio gol na ubačaj Purića.

Drugo poluvrijeme počinje zanimljivo, a već u 47. minuti je sudac Jović pokazao na bijelu točku, nakon što je Šare napravio prekršaj nad Mujanovićem u gostujućih 16 metara. Penal izvodi Vugrinec, no nije mu uspjela ideja varanja gostujućeg vratara prizemnim udarcem u lijevu stranu gola, Gluić brani, pa rezultat ostaje na 1:0.

U nastavku opet igra između dva gola, bez pravih prigoda, a tek u posljednjih dvadesetak minuta gosti su se sjetili zapucati na domaći gol. Bili su to pokušaji s veće udaljenosti Mršića Begonje, koje je sigurno riješio domaći vratar Rodić.

Petnaestak minuta do kraja, međutim, ponovno se mijenja rezultat, kad je Mujanović probio po desnoj strani i plasirao loptu na gol Zadra. Činilo se da će Gluić uspjeti odagnati opasnost, no tu se našao Šaban i utjerao loptu u mrežu, za svoj prvijenac u dresu Slaven Belupa.

U preostalim minutama gosti su pokušali iz prekida promijeniti stanje na semaforu, ali je vrlo dobri domaći vratar Rodić otklonio opasnosti.