ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar preko Radničkog stigao do pete ovosezonske pobjede u ABA ligi

"KK Zadar je taoc HDZ-ove prljave igre"
“”
Svoj susret 12. kola regionalne košarkaške ABA lige odradio je i Zadar. Momčad Hrvoja Vlašića je upisala svoju petu ovosezonsku pobjedu, uvjerljivim domaćim slavljem nad Radničkim iz Kragujevca. Zadrani su kontrolirali cijelu utakmicu, dok su gosti u posljednjoj dionici pronašli prostor za povratak, kojeg su domaći lagano poništili te pobjegli na dvoznamenkastu rezultatsku udaljenost.

Zadrani su furiozno krenuli u utakmicu te vrlo rano poveli sa 14:2. Gosti su pokušavali svim raspoloživim sredstvima smanjiti rezultat do isteka prve dionice i to im je otprilike i uspjelo, budući da su do kraja prvih deset minuta zaostatak „istopili“ na -7. No, u veoma raspucanoj drugoj četvrtini Zadrani su se ponovno popeli na dvoznamenkastu prednost te s njome otišli na zasluženi odmor.
Naime, od rezultata 30:30, u trenucima kada su se Kragujevčani već uspjeli vratiti u susret, domaći su okrenuli „vodu na svoj mlin“ te do poluvremena izgradili rezultatski suficit od 11 poena razlike, prvenstveno zahvaljujući vrlo raspoloženom Josipu Sobinu, koji je do kraja utakmice stigao i 21 postignutog poena.

U trećoj dionici se činilo da Zadrani čvrsto drže stečenu prednost u svojim rukama, no jedna brza serija gostiju vratila ih je na samo tri poena udaljenosti, što je izazvalo paniku u redovima hrvatskog predstavnika. No, posljednje napade trećeg perioda je Zadar odigrao vrlo dobro, obranu još bolje te se u posljednjih deset minuta ušlo s prednošću Zadra od osam poena razlike.

Radnički je i u posljednjih deset minuta igrao jednako kao i do tada. Svim silama su pokušavali ugrabiti rezultatski priključak, a kada to ostvare uslijedi domaća serija. Tako je bilo i u ovom slučaju u posljednjoj dionici, kada su pri 72:68 uzastopno pogađali Đugum, dva puta Sobin te Batur za odcjepljenje na +11 te ujedno i konačnu pobjedu, koja je naposljetku iznosila 89:76.

Zadrani razloge svoje pobjede mogu potražiti u dobro šutu za dva (65%) te još boljemu izvođenju slobodnih bacanja (85%), u segmentima gdje je Radnički bio nešto lošiji. Kragujevčane su „pokopale“ i izgubljene lopte u ključnim trenucima utakmice.

Najučinkovitiji igrač Zadra u ovoj važnoj pobjedi bio je Marko Šutalo s 22 poena (9/16), Josip Sobin je ugradio 21 poen u stopostotnoj šuterskoj večeri (10/10 za dva, 1/1 slobodna), čemu je pridodao i sedam uhvaćenih skokova. Toni Dijan i Toni Prostran su pak dodali po 12 ubačaja.

Kragujevčane je predvodio Sava Lešić s double-double učinkom od 21 poena (7/14) i 11 skokova. Marko Brkić je ubacio šest trica za svojih konačnih 18 poena, dok je Marko Marinović upisao 14 poena (6/12) i šest asistencija.





Related Articles

Back to top button