ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar s dva igrača manje ostavio Rijeku bez bodova na Stanovima

NK_ZADAR_NK_PLITVICE_13_1377757174U posljednjoj utakmici 22. kola MAXtv Prve lige Zadar je na Stanovima svladao favoriziranu Rijeku s 1:0. Zadrani su poveli iz jedanaesterca, a kraj su dočekali s dva igrača manje. Riječani su promašili kazneni udarac i niz prilika, ali do pogotka nisu došli…

Posljednji susret 22. kola domaćeg nogometnog prvenstva odigran je na zadarskim Stanovima, gdje je u goste stigla Rijeka. Bila je to ekipi s Kvarnera prva službena utakmica u proljetnom dijelu sezone, nakon čak tri prethodne odgode utakmica zbog lošeg stanja travnjaka na Kantridi.

Od početka se vidjelo da će gosti biti ti koji će dominirati, Zadar je vjerojatno svjesno prepustio inicijativu, ali i formirao blok pred vratima Matkovića. Međutim, jalovi su bili napadi Rijeke, zaprijetio je ponekim udarcem Moises, a prvu obranu domaći čuvar mreže upisao je u 20. minuti, kad je uhvatio pokušaj Benka,

Siguran je bio i na skore nove pokušaje Kramarića i Benka, a bivši napadač Dinama u 35. minuti je u sjajnoj poziciji dao lošu loptu za Kvržića, koji bi bio u matnoj situaciji. U 42. minuti iz blizine je mnogo bolje trebao reagirati Moises, ali poslao je loptu preko gola.

U nastavak se ušlo i dalje s 0:0, u 49. je zaprijetio i Hrgović udarcem, a u 65. minuti ukazala se velika prilika za domaćine, kakvoj su se i nadali. Marić je srušio Weitzera, sudac pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Mirko Hrgović.

Međutim, ubrzo su stigli problemi za Zadrane, u 70. je zbog grubog prekršaja Marin Con zaradio isključenje, a u 82. je strijelac Hrgović nesmotrenim guranjem Kramarića u šesnaestercu skrivio kazneni udarac, pritom zaradio i drugi žuti karton pa je Milinova momčad ostala s devet igrača na travnjaku.

Ostali su, ipak, i s minimalnom prednošću jer je Matković obranio udarac Benka, a odbijenu loptu visoko preko gola poslao Krstanović. Do kraja susreta gledali smo opsadu gola domaćeg kluba, Matković je zaustavio još nekoliko udaraca, Riječani nisu bili precizni i nakon četiri minute sudačke nadoknade završilo je 1:0.

Zadar je tako upisao drugu uzastopnu proljetnu pobjedu, ukupno šestu, održao osam bodova prednosti u odnosu na devetoplasirani Osijek i pobjegao na pet bodova ispred prvog pratitelja Slaven Belupa na osmom mjestu. Rijeci je ovo, pak, treći prvenstveni poraz u sezoni i sad uz utakmicu manje zaostaje šest bodova za drugoplasiranim Hajdukom.





Related Articles

Back to top button