ZadarZadne-Izdvojeno

Zadarska krim policija potvrdila ekskluzivne napise ZDNews.hr-a: ‘Istina je, po nalogu ODO-a radimo na slučaju Višnjik’

VISNJIKKao što je ZDNews.hr ekskluzivno objavio u subotu 22. veljače 2013., Općinsko državno odvjetništvo u Zadru istražuje okolnosti vezane uz gradnju zatvorenog bazenskog plivališta na Višnjiku.

Sada je i službeno – ODO je još u prosincu prošle godine dalo nalog Odjelu gospodarskog kriminaliteta PU zadarske da prikupi i dostavi im kompletnu dokumentaciju vezanu za izgradnju cijelog kompleksa bazena i plivališta, a krim policija je isti zahtjev jučer proslijedila zadarskoj tvrtki Višnjik, potvrdio je za ZDNews.hr glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan.

– istina je, krim policija ima nalog Općinskog državnog odvjetništva u Zadru prema kojemu se treba prikupiti kompletna dokumentacija trgovačkog društva. Za sad se rade izvidi i ostale radnje. Nakon što prikupimo detaljnu dokumentaciju, postupat ćemo prema nalogu – kazao je Žodan ZDNews.hr-u.

Tadašnji gradonačelnik, Živko Kolega, za naš portal kazao je kako ništa o istrazi ne zna.

– Prvi put čujem. Oni su do sad mnogo puta iz Grada Zadra tražili dokumentaciju, ali mene nitko nije saslušavao niti sam davao bilo kakve izjave. Mnogi papiri su provjeravani, ali povratnih informacija nemam. Gradnja na Višnjiku je vođena onako kako treba, od nabave pa nadalje. Tu ne vidim nikakvih problema. Zašto oni to sad traže, a već su sto puta pročešljali i sve je bilo u redu, ne znam. Puno godina je od tada prošlo, ali siguran sam da tu nema ničeg sumnjivoga. Ne mogu reći da sam iznenađen ali ako postoji nekakva prijava, neka se sve istraži – kazao je Kolega.

U vrijeme izgradnje spornog bazena gdje je navodno zamračeno oko 36 milijuna kuna, što je i dio policisjke istrage, pročelnik za graditeljstvo bio je aktualni zamjenik Darka Kasapa, Andrej Sudinja, inače desna ruka Zdravka Livakovića.





Related Articles

Back to top button