IzdvojenoZadar

Zadarska policija ne demantira ZADAR Newsov tekst o Kalmetinom ilegalnom posjedovanju pištolja

HOĆE LI GA ISPITATI POLICIJA?

Nakon sinoćnje objave ZADAR Newsa kako se Božidar Kalmeta prijateljima i stranačkim kolegama pohvalio s pištoljem marke “Beretta 92 FS Inox”, zadarska policija javila nam se jutros s tekstom u kojemu objašnjavaju kako nam ne mogu dostaviti podatak o tome ima li Kalmeta dozvolu za nošenje pištolja.

PU zadarska u svom dopisu ZADAR Newsu nije demantirala kako Kalmeta ima dozvolu za nošenje ili držanje pištolja. Njihov tekst prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,
u nastavku dostavljamo odgovor na Vaš upit.

Sukladno odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, podatak da li osoba posjeduje registrirano oružje, može se ustupiti samo građaninu na kojeg se podatak odnosi se dok drugim osobama dostavlja samo ako postoji pravni interes za tražene podatke.

S poštovanjem,
Policijska uprava zadarska.”

Potvrđeno: Kalmeta nema prijavljeni pištolj “Beretta 92 FS Inox”. Hoće li ga ispitati policija?

Podsjetimo, ZADAR News sinoć je objavio je izjavu neimenovanog Kalmetinog stranačkog kolege i prijatelja koji je objasnio kako bivši gradonačelnik Zadra krši zakon i hvali se s novim pištoljem.

– On neometano šeta s pištoljem oko pasa i pištolj nosi sa sobom gdje god ide. Dok se vozi, pištolj drži u posebnom pretincu u automobilu koji mu je stranka dala na korištenje. Kalmeta ima dozvolu za držanje pištolja kojega mora prema zakonu čuvati u posebnom pretincu, ali on tu dozvolu zlorabi i pištolj ne drži u sefu, već ga nosi sa sobom. Na jednoj manjoj feštici na kojoj je nedavno prisustvovao, Kalmeta je izvadio novi pištolj i pohvalio s njim – tvrdi nam izvor iz HDZ-a dobro upućen u situaciju oko Kalmetinog pištolja. Kazao nam je kako se Kalmeta pohvalio pištoljem marke Beretta 92 FS Inox s mecima od 9 milimetara.

Originalno pakiranje Berette 92 FS

Kalmeta ne želi komentirati slučaj

Izvori ZADAR Newsa danas su nam potvrdili kako Kalmeta u svom oružanom listu, a shodno tome i u policiji nema prijavljen pištolj “Beretta 92 FS Inox”. A hoće li policija provjeriti Kalmetu temeljem spornih navoda o nošenju i posjedovanju gore spomenutog oružja s kojim se javno hvalio, ostaje nam za vidjeti.

Koga se boji Kalmeta – pošteni umirovljenik?

Za kraj, ostaje jedno bitno pitanje – zbog čega bi Kalmeta koji godinama nije na niti jednoj javnoj funkciji uopće imao dozvolu za držanje, nošenje ili čuvanje pištolja, odnosno, koga ili čega se boji ako se nije bavio ili ako se i dalje aktivno ne bavi s kriminalom?

Iako smo pokušali doći do Kalmetinog obrazloženja zbog čega uokolo hoda s pištoljem za koji nema dozvolu, do zaključka ovog članka nije nam se javljao na telefon.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button