Zadarski u finalu neodlučeno – Dva Bajla izvrsna

Frane Vukić

Zadarski list – MNK Vrsi 4:6 (3:3, 1:0)

Zadarski list u svomu je petom pokušaju ove godine uspio ući u finale Memorijalnoga turnira Frane Vukić,   doduše administrativnom odlukom i pojačan novinarima drugih zadarskih reakcija. Budući da prošlogodišnji vratar momčadi Zadarskoga lista iz opravdanih razloga nije mogao biti na golu, umjesto njega među vratnice stao je još bolji golman – Hrvoje Bajlo, nekoć juniorski vratar Zadra i velika nogometna nada, a danas priznato ime zadarskoga novinarstva, posebno omiljen u krugovima gradske vlasti, koji je malonogometaše iz Vrsi svojim obranama dovodio u očaj. Hrvoje se istaknuo, a tako i ostala pojačanja: Ante Kolanović koji je zabio dva gola, Predrag Opačić, koji je imao prigodu dvaput riješiti susret ali čiji su golovi ovaj puta nažalost izostali te agilni Alan Sinovčić, koji je od silne želje i truda ozlijedio bedreni mišić lijeve noge. Zadarskomu su pojačanja, za koja ne znamo koliko su upravu došla osim kave u mjesnom kafiću, uz odličnoga Morovića, strijelca Dešpoju , borbenoga Bajkovića i zbog ozljeda više na klupi angažirane Ćurka i Boguta, u regularnomu tijeku susreta s malonogometnim znalcima iz Vrsi, koji su u polufinalu izbacili svoje starije sumještane, uspjela donijeti izvrsnih 3:3.

Na opće zadovoljstvo sudio je Davor Bajlo, koji je teško optužen kako je Zadarskome poklonio šesterac, ali potpisnik ovih redova na svoje je oči vidio kako tu nije bilo niti traga pogrješci i kako je Davor, kao pravi profesionalac i stari nogometni lisac još jednom bio briljantan. Posebno je bio zapažen njegov prigovor klupi Zadarskoga na početku drugoga dijela finala, kada je izričito zapovjedio da se na njega ne vrši nikakav pritisak.

Sve u svemu, skupa s mjesnim župnikom don Borisom Pedićem, Franinim najbližima i prijateljima ponovno smo se pomolili, obnovili uspomene i zahvalili Bogu što je bio s nama, sigurni kako se u nebu radovao našoj radost zbog prijateljskog druženja i ove godine.