ZadarZadne-Izdvojeno

Zadarski laburisti protive se ukidanju kategorije malog ribolova

imageMi Hrvatski laburisti – Stranka rada zadarskog područja protivimo se ukidanju kategorije malog ribolova. Takav oblik gospodarenja morskim resursima i obalom u skladu je s povijesnim i tradicijskim običajima našeg kraja te je kao takav važan dio kulturno-povijesne baštine. Ovakav ribolov je ekološki prihvatljiv.

Također, predstavlja i važan izvor prihoda za brojne, mahom starije i siromašnije, te samim time i socijalno ugrožene stanovnike priobalja i poglavito otoka. Ukidanjem malog ribolova otvara se mogućnost širenja kriminala u ovoj gospodarskoj grani koja je zbog nedovoljnih ulaganja u pomorsku policiju, mornaricu i obalnu stražu posebno ranjiva.

Smatramo kako se vlasti na svim razinama od lokalnih do državnih, moraju boriti za očuvanje ovakvog oblika ribolova. Predstojeće vrijeme (do potpune zabrane), po našem mišljenju treba iskoristiti za pronalazak mogućeg modela njegovog opstanka. Mi poštujemo sve inicijative koje se bore za očuvanje ovakvog oblika ribolova i dajemo im punu potporu.
S nadom u pozitivno rješenje ovog problema, srdačno,

Hrvatski laburisti – Stranka rada: Podružnica Zadarske županije i Ogranak Zadar.





Related Articles

Back to top button