IzdvojenoZadar

Zadarski sud odlučuje hoće li javnost moći pratiti suđenje u kojemu pedagoginja Anđela Vulin osporava nezakoniti otkaz

SUĐENJE JE JAVNO

Na Općinskom sudu u a Zadru održavaju se ročišta na kojima se utvrđuje nezakonitost odluke o otkazu pedagogidnji Anđeli Vulin kojoj je nezakoniti otkaz zbog zviždačkog djelovanja i prijavljivanja nepravilnosti uručio kontroverzni ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru Ivica Kero.

Shodno velikom javnom interesu u ovom, ali i predmetu jednako nepravedno otpuštene profesorice Zrinke Škare, portal ZADAR News zatražio je od zadarskog suda da nam omogući snimanje suđenja, koja su po svojoj prirodi javna.

O tome hoće li zadarska javnost moći gledati suđenje odlučit će sud, obavijestio nas je danas predsjednik Županijskog suda u Zadru Željko Đerđ.

– Dana 8. lipnja 2022. ovaj sud je zaprimio zahtjev Zadar News za snimanje
(televizijsko, tonsko i fotografsko) rasprave u predmetu vašeg suda poslovni broj PR-
1509/21.

Kako se, prema očitovanju raspravnog suca Tomislava Bage, radi o parničnom postupku, to prema odredbi članka 5. stavak 6. Sudskog poslovnika o odobrenju za filmsko, televizijsko i fotografsko snimanje sudskih rasprava, kada posebnim zakonom nije drugačije propisano, a odredbama Zakona o parničnom postupku nije, odlučuje predsjednik suda u čijem se predmetu snimanje traži.

S obzirom da se u konkretnom slučaju snimanje traži za glavnu raspravu u predmetu vašeg suda, to vam ovim putem prosljeđujemo zahtjev na odlučivanje – napisao nam je Željko Đerđ. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button