Zadrani jedva čekaju početak utakmice

Ante Nazor (Foto: 057info.hr)

U Zadru je dovoljno reći Cibona i odmah se zapali ona prepoznatljiva košarkaška vatra. Bez obzira na položaj momčadi na ljestvici i natjecanje u kojemu se susreću u ‘gradu košarke’ susreti s Cibonom se doživljavaju se kao derbiji. Ovoga puta u pitanju je derbi za bijeg s dna poretka u kojeg obje momčadi ulaze s jednakim omjerom pobjeda i poraza (6-11).

– Atmosfera u momčadi je odlična, raspoloženi smo, puni pozitivne energije i jedva čekamo početak susreta. Goran Vrbanc se nakon ozljede vraća u momčad, Jozo Brkić još uvijek se štedi, stopalo je upaljeno, vidjet ćemo hoće li biti u momčadi, a dobra i lijepa vijest je i da je Franko Kaštropil dobio sina. Mislim da će i njemu sada jedno breme pasti s leđa, kazao je na najavnoj konferenciji za novinare trener Zadra Ante Nazor koji očekuje dinamičnu utakmicu.

– Imamo problema, osciliramo, nemamo kontinuitet dobrih igara. Nadam se da će toga biti sve manje i da ćemo se stabilizirati u ovoj završnici ABA lige jer nas očekuje iznimno velika borba u domaćem prvenstvu. Pokazalo se do sada da moramo biti raspoloženi trkački i skakači ne bi li pobijedili i momčadi slabije kvalitete od Cibone, a u pitanju je momčad sjajnih pojedinaca. Šarić može igrati sve, ima savršen osjećaj za pas. U igri Cibone punio se toga vrti oko njega. Ne smijemo zaboraviti niti Kusa, Strawberryja i Žižića. Kusa treba pokušati zaustaviti pritiskom, Žižić ima ogromno iskustvo, a Strawberry NBA potencija, međutim kreira igru više za sebe nego za tim. Tu vidim našu šansu. Našu timsku igru suprotstavit ćemo individualnim kvalitetama igrača Cibone. To je jedini put do pobjede, pojasnio je Nazor koji ne pripisuje veliki značaj turbulencijama u redovima protivnika.

– Zubčić je otišao, odličan je to igrač, ali će netko tko je čekao priliku možda uskočiti i pokazati ono što još nije imao priliku. Cibona pobjedom u ovoj utakmici može riješiti sve svoje probleme i s takvim motivom dolaze ovdje. Sastav u kojem će istrčati nimalo ne mijenja naš pristup utakmici, zaključio je Nazor.

Utakmica Zadra-Cibona igra se u subotu s početkom u 17 sati. Ulaznice se mogu kupiti u petak do 19 sati, te na dan utakmice od 9 do 17 sati.