ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadrani u drugom poluvremenu slomili otpor Jollyja i ostali stopostotni

imageKošarkaši Zadra prate Cibonu u stopu i prave im društvo na vrhu ljestvice. U trećem kolu Lige za prvaka slavili su na gostovanju kod Jollyja na Baldekinu sa 89:74 i tako upisali i treću pobjedu…

Rivalitet zadarskih i šibenskih klubova najavljivao je još jednu zanimljivu utakmicu u trećem kolu Lige za prvaka. Zadar je gostovao na Baldekinu kod ambicioznog Jollyja, potvrdio je da je kvalitetnija momčad i na kraju je zasluženo slavio sa 89:74.

Šibenčani su pružali otpor dok su imali snage, međutim u drugom dijelu raspucani gosti posebno dobro odradili su posao u napadačkoj fazi, uspjeli su se vrlo brzo odvojiti i rutinirano privesti utakmicu kraju.

Zadar je dobro krenuo u utakmicu i stvorio značajnu prednost, bio na rubu dvoznamenkastog vodstva, međutim Jolly se uspio vratiti i serijom 10:0 početkom druge četvrtine povesti 21:19.
Ponovno je Zadar uzeo konce igre u svoje ruke i vezanim tricama Marka Šutala još jednom se uspio odvojiti, no u tom razdoblju raspoloženi Amerikanac Terry Smith uspio je kreirati seriju 5:0 i na poluvrijeme se otišlo s 38:38.

Svega dvije minute drugog poluvremena Šibenčani su se držali u igri. Sobin, Šutalo, Lyons i Ramljak napravili su 15:0, odveli Zadar na 60:43 i tu je priči bio kraj.

U nastavku susreta gosti su bez ikakvih problema održavali prednost, imali su i najviših 23 poena razlike te su zasluženo slavili.

U pobjedničkom sastavu Marko Šutalo ubacio je 22 poena (8/10, trica 6/7), a Mark Lyons je dodao 14 poena (5/11) i sedam asistencija. Kod Jollyja Mate Mrva ubacio je 21 poen (8/11), a Terry Smith 17 poena (6/10) uz šest dodavanja.





Related Articles

Back to top button