112IzdvojenoZadar

Zašto se nadbiskup Puljić jasno ne izjasni o kokainskoj aferi?

Zadarska policija poslala je danas medijima priopćenje u kojemu se navodi kako PU zadarska nikad nije postupala prema nekom od svećenika kada su u pitanju stvari vezane za konzumiranje ili uživanje u drogama. Konkretno, u svom priopćenju napisali su sljedeće:

– U vezi medijskih natpisa i zaprimljenih upita o provođenju kriminalističkih istraživanja nad svećenicima Zadarske nadbiskupije, obavještavamo Vas kako Policijska uprava zadarska nikada nije imala postupanja iz domene kriminaliteta droga prema istima.

Članak 8. Zakona između Republike Hrvatske i Svete stolice o pravnim pitanjima priječi policiju da samovoljno javnost izvijesti o slučaju – što svemu zna nadbiskup Želimir Puljić?

Konkretno, s obzirom na Članak 8. Zakona između RH i Svete Stolice, zadarska policija čak i da želi javnost ne može svojevoljno izvijestiti o spomenutim pojavnostima u nadbiskupiji. Naime, prema pisanju portala Mega Media, koji je i otkrio kokainsku aferu među klerom, nadbiskup Želimir Puljić je trebao znati za rezultate policijske istrage s obzirom da su ga po zakonu dužni o tome obavijestiti. To definira sporni čl. 8 Zakona između Republike Hrvatske i Svete stolice o pravnim pitanjima koji kaže: ”U slučaju sudske istrage o kleriku zbog možebitnih krivičnih djela predviđenih krivičnim zakonikom, sudske vlasti će o tome prethodno obavijestiti nadležne crkvene vlasti.”, navodi Mega Media.

Zašto nadbiskup Želimir Puljić ne demantira aferu?

Nadbiskup Puljić aferu je mogao demantirati prije tri dana, prekjučer, jučer, može to učiniti i danas, no on navodi kako aferu neće komentirati – zasad. Proizlazi to iz komunikacije između redakcije portala ZADAR News i Zadarske nadbiskupije, odnosno teksta koji su nam jučer poslali. Na koncu, ako je cijela afera izmišljena, postavlja se pitanje zašto zadarski nadbiskup, kada je slao odgovor na upit našoj redakciji nije nedvosmisleno i jasno demantirao aferu, već je bio vrlo konkretan i kazao je kako Zadarska nadbiskupija zasad nema komentara o aferi. Zasad.

Pozivamo nadbiskupa Puljića da demantira aferu ako ista ne postoji

Kao i prvog dana od izbijanja afere u javnost, još jednom pozivamo nadbiskupa Puljića da, ukoliko je afera izmišljena i on, koji ima saznanja o istoj, konačno kaže kako afera ne postoji.





Related Articles

Back to top button