Zdenko Zrilić gradi bazene na Punta Skali?

Nakon što je Grad Zadar u prosincu 2011. godine na zahtjev trgovačkog društva Punta Skala d.o.o. donio izmjene i dopune DPU-a Punta Skala, čime je omogućena izgradnja određenog broja vanjskih bazena u obalnom pojasu i prenamjena apart-hotela u turističke apartmane, Društvo Punta Skala d.o.o. tražilo je odobrenje Zadarske županije da se dio koncesije u svrhu gospodarskog korištenja plaže na području k.o. Petrčane na pomorskom dobru prenese u potkoncesiju na trgovačko društvo P.S. IMMO d.o.o., Zadar.

Direktor trgovačkog društva koje će prema svemu sudeći graditi bazene na Punta Skali je poznati zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić.

Župan Stipe Zrilić je na ovotjednom kolegiju dao suglasnost za prijenos dijela koncesije u potkoncesiju na pomorskom dobru s trgovačkog društva Punta Skala d.o.o., Zadar, na trgovačko društvo P.S. IMMO d.o.o., Zadar, a da bi bio valjan prijenos dijela koncesije treba još odobriti i Skupština Zadarske županije.

Koncesija na pomorskom dobru u k.o. Petrčane se sukladno članku 35. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama u potkoncesiju prenosi u istom opsegu i pod istim uvjetima pod kojima je dana, a uz suglasnost davatelja koncesije.

Punta Skala d.o.o., Zadar, je ovlaštenik koncesije na pomorskom dobru – plaži s mogućnosti ograđivanja i naplate ulaska na plažu ukupne površine 36.156 metara četvornih, na području k.o. Petrčane, a u potkoncesiju na trgovačko društvo P.S. IMMO d.o.o, Zadar prenosi otprilike jednu sedminu, odnosno površinu od 5.031 metra četvornog.