IzdvojenoZadar

Željko Perica misli da je Žuvelina lista pogriješila kod izbora Antonija Vučetića: “Tada smo trebali glasati za njega”

OČITOVAO SE NA NEKE OD PROZIVKI

Željko Perica iz kluba vijećnika NL Ivica Žuvela i načelnik Stankovaca digao je ruku za izbor HDZ-ovca Zorana Šikića za predsjednika Županijske skupštine. Vijest je to koja još uvijek nije legla mnogima koji su glasali za NL Ivica Žuvela posebno jer sam Perica, kada se na konstituirajućoj sjednici biralo Antonja Vučetića nije glasao za sada već bivšeg predsjednika Županijske skupštine.

Upravo to bio je razlog za kratki razgovor s Pericom kojega smo pitali zbog čega je glasao za izbor novog predsjednika Županijske skupštine iz redova HDZ-a s obzirom na sve što se o njemu dosad znalo u javnosti (peglanje kartice NP Paklenica itd.)?

– Digao sam ruku za izbor predsjednika Županijske skupštine jer se unaprijed znalo da HDZ ima većinu, a uobičajeno je da se podrži prijedlog većine kod takvog izbora.

Pitali smo Pericu i zbog čega nije glasao za izbor Antonija Vučetića kad se on birao?

– Istina je da je cijeli naš klub bio suzdržan kod izbora Antonia Vučetića, no također smo kasnije iskomentirali da smo trebali podržati Antonija jer je to uobičajena praksa. Eto, ja sam ovaj put to uradio po vlastitom stajalištu –
kazao je u razgovoru za ZADAR News Perica.

U međuvremenu je Perica medijima poslao priopćenje kojega prenosimo u cijelosti:

S obzirom na sve veći broj upita i tekstova koristim priliku da objasnim određene navode koji su u zadnjih par dana izašli u medijima.

Istina je da sam na zadnjoj sjednici Županijske skupštine dignuo ruku za izbor predsjednika skupštine. Razlog moga glasa leži u činjenici da nam je bila poznata većina koju ima HDZ-a s partnerima. S obzirom na to da je politička uzanca, da stranka koja ima najveći broj izabranih vijećnika i osiguranu većinu predlaže i predsjednika skupštine, osobno sam se poveo time i digao svoju ruku ZA.

Da je to stvarno tako istaknuo bih da je 22.7.2020. pri izboru predsjednika Hrvatskog Sabora od 144 prisutna zastupnika, za izbor g. Jandrokovića glasalo 143 zastupnika i 1 je bio suzdržan. Tada nitko nije smatrao da su zastupnici SDP i drugih oporbenih stranaka prebjegli u HDZ.

Nadalje, kod izbora gospodina Vučetića cijeli naš klub je bio suzdržan, no također smo kasnije prokomentirali da smo trebali podržati Antonia jer je to uobičajena praksa.

Koristim priliku da odgovorim i gospodi Zubčiću i Pupić Bakraču.

Da, ja osobno svakodnevno imam niz sastanaka i susreta s cijelim nizom dužnosnika i političkih predstavnika kako bih osigurao normalno funkcioniranje općine Stankovci i pokrenuo neke nove razvojne projekte za Općinu na čijem sam čelu.

I da kontaktiram i s čelnim ljudima unutar institucija koji su ujedno i vodeći ljudi HDZ jer jedino u komunikaciji s njima mogu postići da Općina osigura sve ono što je stanovnicima općine Stankovci potrebno.

Poštovana gospodo Zubčić i Pupić Bakrač, ja osobno ne znam koliko ste vi izbora do sada dobili i jeste li u svom političkom djelovanju bili u poziciji da vodite neku Općinu ili Grad, ali ono što znam jest to, da je tim mladih ljudi, skupa sa mnom svojim radom uspio nakon dugo godina smijeniti HDZ, te osigurati većinu u Općinskom vijeću. Da sam razmišljao i želio svrstati se u njihove redove, tada bih odavno takvu priliku i iskoristio.

Pozivam vas gospodine Zupčiću i Pupić Bakraču da svojim političkim angažmanom i djelovanjem pomognete razvoju i boljitku općine Stankovci te ako ikada prolazite ovom Općinom smatrajte se pozvanim da i s vama porazgovaramo kao što činimo i sa svim predstavnicima drugih političkih opcija.

S poštovanjem,
Željko Perica.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button