Zgrada Zavoda za javno zdravstvo prodat će se za uređenje Poliklinike

Poliklinika će definitivno biti gotova sljedeće godine, iako vjerojatno ne u ožujku kada je to planirano, kazao je Josip Kraljić, pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb na današnjem Kolegiju župana.

Na novinarsko pitanje hoće li se nabavljati nova oprema, Kraljić je rekao kako će tek dio biti prenesen, ali kroz neko vrijeme svi sadržaji će biti popunjeni.

– Dio opreme će se prenijeti, dio nabaviti, Inače će se ići sukcesivno, neće sve odjednom i trebat će određeno vrijeme da bi ti svi sadržaji bili popunjeni, kazao je Kraljić.

Stipe Zrilić. Župan Zadarske županije istaknuo je kako za tu namjenu namjeravaju prodati zgradu Zavoda za javno zdravstvo, jer će u zgradi Poliklinike biti smješten i Zavod.

– Zavod će prvi preseliti. Dio novaca za opremu bio bi i od toga, a dio od postojeće opreme koja se prenosi i vjerojatno nabavlja i sada. Kad se sve složi vidjet ćemo što je sve potrebno da se zgrada Poliklinike opremi na kvalitetan način, rekao je Zrilić.

Osim najveće investicije koja će biti Poliklinika, u projekciji za sljedeću godinu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb najavljeno je osnivanje Volonterskog centra i nastavak Treninga životnih vještina.