IzdvojenoZadar

Adela Frank: Kalmetu, Erlića, Perić i Livakovića treba istražiti USKOK

SDP I DALJE ŠUTI O AFERI

Gradska vijećnica s Nezavisne liste Enija Meštrovića Adela Frank izjavila je u razgovoru za ZADAR News kako bi USKOK morao pokrenuti istragu oko Kneževe palače nakon što je suspendirani djelatnik Grada Zadra Mario Živković, na kojega je ministar Šime Erlić vršio pritisak i požurivao ga da postupi protuzakonito, u javnost iznio detalje o tome kako je po nalogu Božidara Kalmete pljačkan europski i gradski novac.

– Koliko mi je poznato, temeljem Zakona o “zviždačima”, tj. Zakona o prijaviteljima nepravilnosti, javno iznošenje optužbi o mogućim kriminalnim radnjama podrazumijeva promptno otvaranje službene istrage o navedenom. Budući se radi u optužbi o vremenu kada je prijavitelj bio zaposlenik Grada Zadra, tim je vjerodostojnost istih opravdanija – izjavila je Frank za ZADAR News.

‘Kalmeta je naredio pljačku europskog novca preko projekta Kneževe palače’

Potom je nešto konkretnije kazala kako bi USKOK trebao otvoriti istragu i ispitati Božidara Kalmetu, Šimu Erlića, Grozdanu Perić i Zdravka Livakovića.

– Smatram da bi ih trebao ispitati, odnosno svakako pokrenuti istragu – kazala je za kraj Frank.

SDP i Vučetić zasad nisu htjeli komentirati temu

Unatoč činjenici kako se radi o očitom kriminalu vijećnici SDP-a, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić nisu se očitovali na aktualnu temu koju je otvorio ZADAR News, a koja je do danas pročitana preko 900 tisuća puta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button