ZadarZadne-Izdvojeno

Aktualni sat: Koliko dugova Vrančić ostavlja nasljedniku?

sat4Koliki je ukupan dug koji gradonačelnik Vrančić ostavlja svom nasljedniku, zanimalo je SDP-ovu vijećnicu Ingrid Antičević Marinović na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Zadra koje se sastalo zadnji put u ovom sazivu.

S obzirom da je ovo zadnja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća, odgovorite nam koliki je ukupan dug koji ostavljate svom nasljedniku – upitala je gradonačelnika Zvonimira Vrančića, SDP-ova vijećnica Ingrid Antičević Marinović dodajući kako je upravo Vrančić 2009. godine, izjavio kako neće moći ostvariti svoj predizborni plan jer ga je iznenadila situacija u gradskoj blagajni.

Marinović je uputila i inicijativu da se svim vijećnicima dostave svi troškovi gradskog poslovanja kada je u pitanju gradnja, a posebice troškova naknadnih radova koji su započetu gradnju značajno poskupjeli.

Gradonačelnik Vrančić je odgovorio da ne prihvaća takav način razgovora.

“Ne prihvaćam takav način razgovora, da netko sumnja i dovodi u pitanje poštenje mene i mojih suradnika, da govori da se kriju neke nepoštene radnje iza moga rada, to me vrijeđa, od prvog dana sam se tako postavio pa ću tako i zadnji dan, gospođo vijećnice ako išta smuljate prijavite mene i moje suradnike Uskoku, a možda ću se i ja poslužiti kao jedan moj suradnik, da ako vi ne prijavite mene, ja ću vas.” – poručio je Vrančić.

Zašto ne želite postupiti po pravomoćnom i izvršnom rješenju koje ste sami izdali i potpisali, a koje treba otkloniti problem prilaznog puta stanara takozvanih “Galićevih zgrada” na Diklu – pitala je gradonačelnika Vrančića, SDP-ova vijećnica Sabina Glasovac koja ističe kako stanari za korištenje tog puta imaju već dobivena rješenja Županijskog suda, komunalnog redarstva i drugostupanjskog tijela Ministarstva gospodarstva koje to sve potvrđuje, stoga se čudi što se čeka. Nakon što je ovo pitanje nazvao predizbornim, Vrančić je odgovorio kako će po pravomoćnom rješenju postupiti istog trenutka kada zadarska policija osigura asistenciju.





Related Articles

Back to top button