IzdvojenoZadar

Antivakseri održali prosvjedni skup na Trgu, spominjali sotonske ritualne

OKUPILI SE TEORETIČARI ZAVJERA

Antivakseri, protivnici nošenja maski u javnim prostorima, skeptici u objektivnost službene medicine, pristaše teorija zavjera i borci za pravo na slobodu okupili su se danas u solidnom broju na Narodnom trgu kako bi “Krikom za slobodu” upozorili na Covid teror koji je u Hrvatskoj prisutan od pojave virusa. Njihovi zahtjevi sažeti su u šest točaka: sloboda izbora, stop pokušaju uvođenja obveznog cijepljenja protiv covida-19 u školama, stop online nastavi, stop maskama, stop prisilnom testiranju te ukidanje svih dosadašnjih zabrana koje su izravan udar na ljudska prava i slobode, tj. povratak na staro normalno.

Istupi poznatih zagovornika ovakvih stavova držali su duge govore iznoseći uglavnom slična razmišljanja i teze, pa se skup rastegao na više od dva sata.

Kao jedan od govornika liječnik obiteljske medicine, gradski vijećnik Domovinskog pokreta Damir Biloglav promovirao nenošenje maski, koje je, kao i cjepivo, prikazao kao lažni čarobni štapić, a pacijentima koji su ga htjeli primiti je udovoljio, smatrajući da će to biti bolje za njih jer neće živjeti u strahu. One koji su se bojali uvjerio je da se ne moraju cijepiti.

– Nema smisla cijepiti se pa iščekivati strašne nuspojave. Ja ću se i nadalje boriti protiv straha. Mi smo odgovorni i racionalni, za razliku od onih koji nas pozivaju na to. Ne vjerujemo u one koji se pozivaju na znanost jer isključuje sve one iz znanstvene zajednice koji se ne uklapaju u njihovu priču. MRNA se nikad nisu koristila u humanoj medicini, koja je to struka koja može reći da je nešto što je potpuno novo dugoročno sigurno? Je li to znanost ili gledanje u kristalnu kuglu?, upitao se Biloglav. Rekao je da će iz ove bitke izaći kao pobjednici, kao iz Domovinskog rata.

Njegov govor okupljeni su često prekidali pljeskom, a na Gradskoj loži izvješeni su natpisi s porukama: Dosta je laži i cenzure, Nisu mjere radi virusa nego je virus radi mjera, Tko samostalno ne misli, priključe ga na TV, Ne damo na djecu, poručili su organizatori na transparentima.

Svoje viđenje iznijela je i umirovljena pedijatrica Nada Jurinčić, rado viđena gošća na stranici protivnika cijepljenja, koja je rekla da se radi o sotonskom ritualu nad onima koji se ne mogu obraniti.

Imali smo dobru volju poslušati gurua pokreta Srećka Sladoljeva, čiji je dolazak bio najavljen, ali nakon beskonačnih izlaganja i dva sata slušanja zaključili smo da smo ispunili i prepunili dnevnu dozu mazohizma. Uostalom, nakon 13 sati na trgu je ostalo samo nekoliko desetaka najupornijih pristaša. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button