IzdvojenoKulturaZadar

Antu Radosa može biti sram što na doček Vatrenih nije pozvao legendarnog Bepa Matešića

Teške trenutke, možda i najteže u karijeri, ove dane proživljava popularni zadarski pjevač Bepo Matešić, kojeg na svakom koraku netko zaustavlja i pita zašto nije pjevao na dočeku Vatrenih u Zadru, kojima je njegova i Mladenova pjesma “Nije u šoldima” sve bila himna, piše Kalelargainfo.

“Tako sam tužan i ponižen da vam to ne mogu opisati. Zamislite kako se osjećam, moja pjesama se pjevala bez mene na Forumu, a mene nisu htjeli zvati. Što bi ja smetao direktoru Turističke zajednice Grada Zadra Anti Radosu da sam te tri minute bio na pozornici. Sram može biti i njega i Nevena Stojakovića, a i Mladena Grdovića koji se nije sjetio reći zovite Bepa, to je i njegova pjesma. Mnogi vole tu pjesmu i zbog moga glasa.” – razočaran i na rubu suza za portal Kalelarga info kazao je 72-godišnji pjevač Bepo Matešić koji je prije nekoliko godina dobio i grb gradonačelnika Grada Zadra za doprinose u glazbi, kulturi i turizmu.

“Ponižen sam, svi znaju koliko volim Zadar i teško je kad ti se ovako “oduže” u ovim godinama. To je bolan udarac za mene i dugo se od toga neću oporaviti. Kad god me netko pita zašto nisam pjevao za Vatrene, a želio sam, osjetim tugu i ogorčenje. Toliko sam bio sretan zbog njihova uspjeha, dečki su stvarno fenomenalni, kao i izbornik Dalić. To je povijesni uspjeh. Velika mi je čast što ponosno pjevaju “Nije u šoldima sve” i žao mi je što nisam bio tamoda im stisnem ruku, čestitam i zapjevam im.” – razočaran je šjor Bepo dodajući kako je od ljudi koji su bili na dočeku čuo da je na pozornici bila velika gužva, da su se na njoj izmijenile stotine i stotine ljudi, te da je tužno da za njega tamo nije bilo mjesta.

Pokušali smo dobiti komentar od Ante Radosa, direktora Turističke zajednice grada Zadra, međutim nije nam se javljao na telefon.

Mnogi Zadrani kažu kako bi bilo pošteno da se i 72-godišnjeg Bepa pozvalo da na dočeku zadarskih zapjeva duet skupa s Grdovićem, te da je učinjena nepravda.

Podsjetimo, nezadovoljstvo zbog nepozivanja na proslavu izrazili su i Ivica Sikirić Ićo, Marina Tomašević, te voditelj Igor Jelenić Toto.

Marina Tomašević smatra da s karijerom dugačkom 28 godina, te šest objavljenih albuma, spada u pjevače koji su zaslužili poziv.

Kojim kriterijima su se rukovodili Rados i Stojaković pri odabiru izvođača – nije poznato.





Related Articles

Back to top button