ZadarZadne-Izdvojeno

Bolnica traži dodatnih 50.000 dolara za liječenje male Stephanie: Novac donirali i Modrić i Mandžukić

BROJNIM donacijama građana, humanitarnim akcijama i sportskim manifestacijama do danas su za liječenje mlade Zadranke Stephanie Milde prikupljena 1,3 milijuna kuna. Tu je Informaciju za Index potvrdila majka teško bolesne djevojčice, Anita Milda. Još jučer se na računu Stephanie Milde nalazilo nešto više od milijun kuna, a sinoć su organizatori koncerta na Višnjiku, koji je održan u srijedu na Višnjiku, uplatili još 260.000 kuna.

Stvorio se, međutim, novi problem. Anita i Ivica Milda, roditelji male Stephanie, iz bolnice u Chicagu dobili su e-mail u kojem stoji da će za liječenje biti potrebno dodatnih 50.000 dolara. Iz bolnice sada tvrde da bi liječenje ukupno moglo koštati 300.000 dolara.

Dodatni novac je potreban, objašnjavaju iz bolnice, kako bi Stephanie imala sve što joj je potrebno za oporavak. Ukoliko se pokaže da dodatna sredstva ipak nisu potrebn, bolnica će ih vratiti roditeljima.

Pomogli i Modrić i Mandžukuć

Lokalni portal 057info saznaje kako je novac za liječenje uplatio Mario Mandžukić, i to deset tisuća eura. Novac za Stephanie je donirao i najpoznatiji zadarski nogometaš, odnedavno zvijezda Reala iz Madrida, Luka Modrić. Modrić je zamolio da se ne objavljuje iznos novca kojeg je donirao, a roditelji bolesne djevojčice uputili su mu javnu zahvalu putem Facebooka:

“Hvala Luka! Još jedan hrvatski nogometni reprezentativac, Luka Modrić, pokazao je svoju velikodušnost i pomogao Stephanie sa svojom donacijom. Poštujemo njegovu želju da ne iznosimo iznos donacije. Hvala Ti Luka!”

Koncert je održan u sklopu akcije “Mi smo Zadrani – Stephanie je naša”. Nastupili su Mladen Grdović, Hari Rončević, Dražen Zečić, Ivana Kovač, Lidija Bačić, klape Intrade, Leut i Cambi, te niz drugih izvođača, ali i poznatih sportaša, poput Marija Mandžukića. Koncert je organizirala kulturno-zabavna udruga Zara, a njezin predsjednik Vlatko Štrbac koordinirao je cijelom akcijom.

Iz organizacije je potvrđeno Indexu kako su svi izvođači nastupili bez potraživanja naknade za troškove, nitko nije tražio niti plaćanje troškova putovanja, već su nastupili od srca, sa željom da se pomogne malenoj Stephanie.

Akcije u Zadru se nastavljaju i večeras te tijekom vikenda. Turistička zajednica Zadar večeras organizira koncert “Večer Zadrana”, u subotu je na rasporedu humanitarna nogometna utakmica, a u nedjelju slijedi obračun košarkaških veterana u Jazinama.

Policija i dalje nema informacija o drskom lopovu koji je u utorak navečer ukrao torbu u kojoj se nalazilo 40 tisuća kuna donacija za pomoć malenoj Stephanie. Njezina majka Anita napominje kako do 27. rujna, odnosno za točno tjedan dana, na računu obitelji Milda mora biti uplaćeno 1,5 milijuna kuna kako bi američki liječnici pristali operirati djevojčicu.

Malenoj Stephanie, petogodišnjoj djevojčici koja boluje od Arnold-Chiarijeve malformacije, operacija u Chicagu jedina je prilika za život bez nesnosne boli s kojom se suočava svakoga dana.

Donacije se mogu uplatiti i na žiro račun:

ERSTE & STEIERMAERKISCHE BANK
CROATIA
S.W.I.F.T CODE ESBCHR22
STEPHANIE MILDA
BROJ RAČUNA 2402006-3102360581, u opisu plaćanja “za Stephanie Milda”.
IBAN HR8924020063102360581

Za sve upite iz inozemstva otvoren je devizni račun na koji se mogu vršiti uplate donacija:
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
JADRANSKI TRG 3A, 51000 RIJEKA
ŽIRO RAČUN BANKE: 2402006-1031262160 uz napomenu “Za Stephanie Milda”
CROATIA
SWIFT ADRESS: ESBCHR22
IME I PREZIME: IVICA MILDA
BROJ RAČUNA: 7700508883 uz Napomenu “Za Stephanie Milda”
IBAN: HR 7124020063201963221





Related Articles

Back to top button