ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Cedevita nadigrala Zadrane

U 4. kolu A-1 Lige za prvaka Cedevita je u Domu sportova svladala Zadar sa 83:56. Uz pobjedu dobra je vijest za momčad Dražena Anzulovića i da je nakon dugo vremena konačno zaigrao Vedran Princ, koji je u igru ušao u trećoj četvrtini.

 

Miro Bilan nastavio je s dobrim igrama. U ovom susretu s 14 koševa i šest skokova bio je prvi strijelac i drugi skakač domaćih. Dontaye Draper također je zabio 14 poena, Chris Warrendodao je 12, a Marko Car 11 koševa.

 

Cedevita je vodila praktički cijelu utakmicu. Warren je zabio iza linije na 6,75m pa onda i u ulazu, a Bilan je stavio dva slobodna bacanja i poslije te 7-0 serije za 11:7 domaćih Zadrani više nisu uspjeli povesti.

 

Na manje od tri minute do kraja prve četvrtine arkadu je ozlijedio Ive Ivanov. No, on se vratio već u drugoj dionici, u koju se ušlo s 21:16. Zadrani su se relativno blizu držali nekih 18 minuta. Kad su Marko Car i Matjaž Smodiš povezali trice, dok je Dalibor Bagarić na drugoj strani podijelio po jednu blokadu Abdullahiju Kusu i Anti Krapiću, Cedevita je, doduše, poslije manje od tri minute igre u drugom periodu povela s 27:21. Međutim, na prvo dvocifreno vodstvo momčad Dražena Anzulovića morala je pričekati do pred sam kraj prvog poluvremena, kad je američki trojac Warren-Owens-Draper napravio 7-0 seriju za vodstvo 40:30.

 

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno s 42:32, Draper i Warren nastavili su dobru etapu domaćih i po povratku s odmora. Prvospomenuti je pogodio tricu, a drugospomenuti je položio za 47:32 pa je gostujući strateg Aleš Pipan odlučio pozvati timeout.

 

Poslije 30 odigranih minuta bilo je 64:47, a još jednom minutom odmora svoje igrače Pipan je odlučio trgnuti na dvije i pol minute do kraja kad Ivan Opačak zabio za velikih +27 (80:53).

 

Cedevita je utakmicu završila uz šut za tricu 6/12 i s devet skokova više u odnosu na Zadar, a najistaknutiji su kod Dalmatinaca bili Ivanov s 11 poena i osam skokova, Dewayne Reed s 13 poena i Karlo Vragović s 10 koševa.

 





Related Articles

Back to top button