ZadarZadne-Izdvojeno

ČEŠLJA IH USKOK: Formalni vlasnici Gortana su Kalmeta i Livaković!

?BRANO BAÈIÆ, BOŽIDAR KALMETA, ZDRAVKO LIVAKOVIÆ, JOIP BORIÆ U PAGUUSKOK i DORH zanimaju brojni detalji u svezi poslovanja tvrtke „Gortan građenje“, od toga na koji način su dobivali poslove, kupovali građevinska zemljišta, ishodovali dozvole itd.

Jedna od najintrigantnijih stvari u svezi te tvrtke je svakako vlasnička struktura. Formalni vlasnik je Zdravko Galić, no i više je nego očito da je on samo pijun u rukama zadarskih moćnika koji su stvarni vlasnici tog građevinskog poduzeća. Na tajne ortake ili suvlasnike Gortan građenja, upozoravao je nedavno istražitelje USKOK-a i Josip Sapunar jedan od osumnjičenih u aferi Remorker o čemu je portal ZDNews.hr već pisao. Prema njegovom iskazu, formalni vlasnici Gortana su Božidar Kalmeta i Zdravko Livaković. Portal www.mega-media.hr ima saznanja da osim Kalmete i Livakovića u Gortanu suvlasništvo navodno ima i kontroverzni zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić! Prema iskazu jednog od USKOK-ovih pouzdanika, Božidar Kalmeta ima 17 posto dionica, Zdravko Livaković 13 posto, a Zdenko Zrilić sa nekoliko partnera čak 30 posto dionica ovog poduzeća!
Osim tajnih suvlasnika, poznato je da ostatak dionica drže Zdravko Galić, Ivan Anić, Stanko Zrilić te Ivan Jurjević. Navodno je u međuvremenu Stranko Zrilić ostao bez suvlasništva, Jurjević je svoj dio prodao za nešto manje od milijun kuna.

Related Articles

Back to top button