112IzdvojenoZadar

Daruvarac izlazi na slobodu. Sud tvrdi da se jako popravio pa ga ranije pušta iz zatvora

ŠEST MJESECI RANIJE

Darko Kovačević bit će pušten uskoro, tri dana nakon što primi odluku Visokog kaznenog suda. To je šest mjeseci prije roka

Darko Kovačević zvani Daruvarac izlazi na uvjetnu slobodu šest mjeseci ranije, potvrdio je Visoki kazneni sud odluku Županijskog suda u Sisku. Daruvarac je bio pravomoćno osuđeni na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog nanošenja teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, piše Telegram.

Ranije puštanje iz zatvora tražio je nakon što je ocijenjeno da za to ima uvjete, odnosno da se pokazao kao primjeren zatvorenik te je izrazio kritičnost prema kaznenom djelu koje je počinio. Zato je Visoki kazneni sud odbio žalbu državnog odvjetništva koje je smatralo da Daruvarca još ne treba pustiti na slobodu.

Obveze na uvjetnoj slobodi

Prema odluci Visokog kaznenog suda, Darko Kovačević morat će se javljati nadležnoj policijskoj postaji jednom mjesečno sve do 9. listopada ove godine, a dobio je i obvezu javljanja probacijskom uredu koji će, kako je priopćio Visoki kazneni sud, za njega napraviti poseban program. Prebivalište će smjeti promijeniti samo uz suglasnost suca izvršenja.

“Kod zatvorenika je evidentno došlo do promjena u ponašanju pa je za očekivati da na slobodi neće činiti nova kaznena djela. U suprotnom, uvjetni otpust će se opozvati i ponovno odrediti nastavak izdržavanja preostale kazne zatvora”, poručuje Visoki kazneni sud.


Related Articles

Leave a Reply

Back to top button