112Izdvojeno

Daruvarac uskoro izlazi iz Zatvora?

U MEĐUVREMENU JE POSTAO OTAC

Sisačko tužiteljstvo žalilo se na odluku tamošnjeg Županijskog suda čije je vijeće za uvjetni otpust dalo zeleno svjetlo da na prijevremenu slobodu s izdržavanja kazne izađe Darko Kovačević zvani Daruvarac, koji je bio pravomoćno osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora jer je 13. lipnja 2018. godine brutalno premlatio u jednom zadarskom kafiću svoju tada 18-godišnju djevojku, a sve su snimile i nadzorne kamere, piše Index. 

Kako piše Jutarnji list, Kovačević (35) koji se na izdržavanje kazne javio u kolovozu 2019. godine u međuvremenu je pokrenuo cijeli niz izvanrednih pravnih lijekova ne bi li ukinuo pravomoćnu presudu i prekinuo svoje izdržavanje kazne. Jedna od okolnosti na koju se pozivao je da u međuvremenu postao otac.

Suprotno uobičajenoj praksi, Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja 2020. godine odbio zahtjev za smanjenje kazne zbog očinstva maloljetnog djeteta uz obrazloženje da je neosnovan. Ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu je kaznu ipak smanjio za tri mjeseca.

Sada je Kovačeviću vijeće za uvjetni otpust ipak uvažilo molbu jer je i ispunio zakonske uvjete. Županijsko državno odvjetništvo je danas podnijelo žalbu protiv rješenja vijeća za uvjetni otpust Županijskog suda u Sisku.

Kovačević ipak nije na slobodi, već do daljnjega ipak ostaje iza rešetaka, a ako sud uvaži žalbu tužiteljstva nastavit će izdržavati kaznu, ali ako odbije žalbu tužiteljstva Kovačević će nakon nešto više od dvije i pol godine biti na slobodi.

“Kaznionica u Glini dala je suglasnost za uvjetni otpust, dobio je najviše ocjene kao osuđenik, dokazao je da ga po izlasku na slobodu čeka zaposlenje. Sjednica vijeća bila je 7 veljače a isti dan odlučivalo se i o puštanju na uvjetni otpust Luke Matanića”, rekao je odvjetnik Velimir Došen, koji zastupa Darka Kovačevića.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button